Ако третият мандат дойде при нас, ще направим опит да

...
Ако третият мандат дойде при нас, ще направим опит да
Коментари Харесай

БСП на старта на парламента: Готови сме да участваме в консултации, но безусловна подкрепа няма да дадем

Ако третият мандат пристигна при нас, ще създадем опит да го осъществяваме. България би трябвало да има постоянно държавно управление
" Българският гласоподавател ни сподели две неща на тези избори - 80% от българските гласоподаватели не желаят ГЕРБ да ги ръководи. Също 80% споделиха, че желаят ново ръководство. След това обаче видяхме едни дейности на най-голямата парламентарна група, " ИТН ", които не дават отговор на упованията за ново ръководство. Представиха независимо кабинет без стратегия и без разговор, което слага едни предварителни загради за каквато и да е настройка по линията опозиция-управление. " Това сподели заместник-председателят на парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски по Нова телевизия.
Той уточни, че на ход към този момент са българските политици и хората чакат от тях избиране на ръководител на Народното събрание, избиране на държавно управление и час по-скоро започване на действителна работа в полза на всички жители.
Кандидатурата на левицата за ръководител на Народното събрание Свиленски разяснява по този начин: " От всички препоръчани претенденти, Кристиан Вигенин изпълва най-вече със наличие функционалността ръководител на Народното събрание - диалогичен, изкусен, има опит два мандата като заместник-председател на Народното събрание. Той дава отговор на всички условия, на които би трябвало да дава отговор един ръководител на Народното събрание. "
" Силно се надявам 46-ият Народното събрание да е по-различен от 45-ия. На страната е нужно работещо държавно управление. Партиите, които народът избра да ги съставлява в Народното събрание би трябвало да поставим оптимални старания за това ", сподели секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова в ефира на Българска национална телевизия.
" Дали ще бъдем ключът към новото държавно управление, следва да разберем. Готови сме за диалози, на които да представим своите цели и визии. Вследствие на тези диалози, в партията ще обсъдим по какъв начин ще действаме. Безусловна поддръжка няма да даваме ", безапелационна бе тя.
Анастасова акцентира, че в случай че Българска социалистическа партия получи третия мандат за сформиране на държавно управление ще направи опит да го осъществя: " Ако не се случи държавно управление с мандата на " ИТН ", отговорността за това е наша, а ние сме с разбирането, че България би трябвало да има работещо държавно управление, тъй като проблемите, които се задават са тежки. "
" Българският народ ясно и изрично сподели, че изявен победител на тези избори няма. Партиите би трябвало в режим на разговор да сформират постоянно държавно управление и по-късно да демонтират порочния модел на ГЕРБ. " Думите са на заместник-председателя на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров по България On Air.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР