Ако третият мандат бъде връчен на 22-ри и приемем, че

...
Ако третият мандат бъде връчен на 22-ри и приемем, че
Коментари Харесай

Киселова: При неуспешен трети мандат НС се разпуска, на 2 октомври са изборите

" Ако третият мандат бъде връчен на 22-ри и приемем, че 7-те дни няма да бъдат оползотворени, на 29-ти ще бъде върнат. Вероятно при започване на август ще се разпусне Народното събрание. Ако през днешния ден ГЕРБ бяха отишли с претендент, изборите щях да се изместят за 9 октомври. След като го върнаха обаче се обрисува да е 2 октомври. Това разяснява по NOVA NEWS доцент Наталия Киселова, експерт по конституционно право.

" Държавният глава Румен Радев би трябвало да реши дали има задоволително депутати, които биха подкрепили едно бъдещо държавно управление или болшинството желаят избори. В взаимозависимост от това ще бъде неговият ход. Срокът за връчване на третия мандат е една седмица. Решението на Радев за третия мандат ще се вземе като се види кое надвива - предпочитание за избори или за изпитание за сформиране на нов кабинет ", уточни тя.

По думите ѝ е нужно да се подходи съществено към третия мандат. " 22-та законопроекта по Плана за възобновяване не стана ясно дали са декларирани промени или по отношение на усвояването на средствата. За тях са нужни доста повече от няколко седмици. Редно беше болшинството да изясни повече за тях. Трябва да се види кои са импортираните или признатите на първо четене планове, по които има единодушие. Не бива да се бърза, по този начин или другояче сме закъснели ", акцентира доцент Киселова.

Според нея ЦИК не е твърдо " за " да останат единствено машини в секции с над 300 гласоподаватели. " Не са създали сериозен разбор дали те са повода за ниската изборна интензивност или омерзение към политическия хайлайф ", означи доцентът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР