Ако това стане, очаквайте реакция от ВМРО, категоричен е лидерът

...
Ако това стане, очаквайте реакция от ВМРО, категоричен е лидерът
Коментари Харесай

Иван Стоянов: Изявлението на Ковачевски за македонски културен център в Благоевград е провокация

Ако това стане, очаквайте реакция от Вътрешна македонска революционна организация, безапелационен е водачът на Вътрешна македонска революционна организация – Благоевград
Македонският министър председател Димитър Ковачевски заяви, че непосредствено ще осведоми българския си сътрудник Кирил Петков, че счита да открие нов културен център в Благоевград, а името му ще бъде в съгласие с Института по история в Република Северна Македония, пишат от „ “.

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация – Благоевград Иван Стоянов дефинира изказването на македонския министър председател като провокация.

Явна провокация, обвързвана с откриването на българския клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля. Как две години сдружението на македонските българи не им пречеше, а в този момент това се трансформира в проблем? Това е акция, която най-вероятно е съгласувана със Сърбия, защото неслучайно в белградския вестник „ Политика “ се появи същата информация, в която лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Иван Михайлов е именуван фашист. Как стана по този начин, че от Запад и от Изток сме наричани фашисти? Ние просто желаеме да сме българи националисти. Възмутен съм от гнусното двуличие от страна на западния свят, който очевидно приема езика на омразата, който се лее към нас от Северна Македония. Дали в случай че вдигнем ветото, ще спрат да ни назовават фашисти? България употребява ветото като инструмент, признат в Европейски Съюз в отбрана на националния си интерес, и не може да бъде притискана да се откаже от него. Опасявам се, че в днешния „ харвардски свят “ настоящето държавно управление може да съобщи български народен интерес във връзка с Македония. Що се отнася до имагинерния македонски културен център в Благоевград, знам, че постоянно ще се намерят хора, подготвени да се продадат за няколко сребърника. Ако това стане, очаквайте реакция от Вътрешна македонска революционна организация, съобщи Иван Стоянов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР