Ако това правителство се занимава с нещо, това е неговото

...
Ако това правителство се занимава с нещо, това е неговото
Коментари Харесай

Дончев: Каквито и пари да се инвестират, дните на това правителство са преброени

Ако това държавно управление се занимава с нещо, това е неговото лично оцеляване, счита зам.-председателят на ГЕРБ
Каквито и старания да се поставят, каквито и пари да се влагат, дните на това държавно управление са преброени. Това съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС на брифинг в Народното събрание.

„ Преди няколко минути господин Добрев срещна пленарна зала с обстоятелствата за горивата и това не провокира безусловно никакво неспокойствие. Фактът, че всеки българин заплаща по лев от горната страна на литър гориво не провокира никакво неспокойствие. В контрастност едно събитие малко преди този момент – прехвърлянето на един депутат, сменяйки политическата си принадлежност, провокира бурни страсти в залата. Това не мога да го схвана “, разяснява Дончев реакцията на депутатите след пламенната тирада на депутата Кирил Симеонов, който реши да напусне партията на Слави Трифонов, и надлежно неналичието на такава, когато Делян Добрев изнесе информация, че дневно 10 милиона лв. у нас потъват от горивата.

„ Сигурните данни, че горивата са надценени с 1 лев не провокира никакво неспокойствие, за сметка на това промяната на политическата принадлежност на един депутат е вест номер 1 “, възмути се Дончев и попита:

„ Уважаеми сътрудници, виждали ли сте образци в художествената литература, а може и в живота – кой е един от най-сигурните способи да обереш на някой къщата - да му пуснеш в пощенската кутия безвъзмездни билети за кино, спектакъл или концерт, и той да отиде на кино или спектакъл, и през това време да му обереш къщата. Аз се багра, че тъкмо това се случва сега. Колективното публично схващане с неспокойствие следи всички събития в залата – дали ще има нови политически мигранти, дали ще се намерят още няколко народни представители, които да спасят кабинета. Опива се от вълнуващата парламентарна изразителност, съпреживява всички страсти. Чист спектакъл! Какво се случва през това време? Плаща всичко по-скъпо, всичко, всичко “, акцентира Дончев.

По думите му войната никога не е универсална индулгенция.

„ Ние купуваме суровия нефт на доста по-ниска цена. Да не разясняваме тока. Голяма част от цената на енергоносителите в България – вода, въглища, нуклеарно гориво, не се е трансформирала. Няма да разясня инфлацията, тъй като тя е два пъти по-висока от другите страни членки. Аз надълбоко нямам доверие, че която и да е държавна работа, ще направи нещо по тематиката. Първо тъй като за миналите седем месеца по тази и по всички останали тематики държавното управление не свърши нищо, и аз надълбоко нямам доверие в останалите няколко седмици да свърши нещо. На второ място сложно очевидно е че, в случай че това държавно управление се занимава с нещо, то има една тематика, и това е неговото лично оцеляване! Само тази тематика, друга тематика няма. Боя се, че в ролята на съпротива ние не можем да излекуваме нито един от тези пороци. И в случай че разсъждаваме в криминалистична терминология, единственото, което можем да сторим е да опишем вредите, нищо повече “, безапелационен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Каквито и старания да се поставят, каквито и пари да се влагат, дните на това държавно управление са преброени. И всички старания и всички средства единствено ще създадат тъгата за всички по-дълга “, сподели в умозаключение Томислав Дончев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР