Ако това правителство остане на власт ще разпише смъртния акт

...
Ако това правителство остане на власт ще разпише смъртния акт
Коментари Харесай

Патрик Смитьойс: Правителството готви 100 природни концесии. Това е смъртният акт на България

Ако това държавно управление остане на власт ще разпише смъртния акт на България, тъй като ще разпише 100 концесии за употреба на подземни благосъстоянията. Това ще докара до колосално замърсяване на естествените запаси. Като общество би трябвало да осъзнаем, че страната има големи естествени благосъстояния - водата, земеделската земя, гората. Тези запаси са безконечни при отговорно отношение. Имаме капацитет да храним половин Европа, а в този момент не можем да храним себе си.
За това сигнализира нидерландецът Патрик Смитьойс в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком.

Каузата с която се е заел напоследък той назова " Войната за българските подземни благосъстояния ". По думите му в България има доста хитро измислена скица. В един миг озчезват всички папки с документите къде какво се намира като подземно благосъстояние в страната.Според мен тези папки са разпределени сред 3-4 българи. Сега има такава наредба, съгласно която в случай че правиш изследвания и намериш такова благосъстояние автоматизирано получаваш концесията. Когато снимах кино лентата имаше 60 „ петна “ в България, където се изследва, само че те са над 100 към този момент.

Който в България се хване с дела е разгласен за терорист. Аз не съм срещу да се възползваме от естествените и подземните благосъстояния, само че не му е пристигнало времето, тъй като ние нямаме още технология да ги извличаме без да вредим на природата. Освен това нямаме държавно управление, което да разпределя благосъстоянията да са в интерес на обществото.

Смитьойс описа още, че новата концесия за злато да вземем за пример е до Павел баня, а това значи, че балнеологичния озаси ще изчезне като подобен, тъй като съгласно информацията от концесионера ще се употребява доста уран в употребата на подземното благосъстояние.

По думите му там е водосборището на река Тунджа, а на мястото където ще е най-големият ров на мината е извадено антично тракийско богатство, което е гаранция, че има още такива полезности в района. В момента това минно дело е високотехнологично, не влизат хора с кирките, и в случай че лъжат хората, че ще има работни места, това не е правилно, добави Смитьойс.

Нищо хубаво и благородно няма да никне, камо ли да цъфти в България, до момента в който ламята е жива. Развитието на България ще е на приливи и отливи. Вярвам, че в този момент сме в най-дълбокия отлив. Сигурен съм, че хората и на следващия ден биха се мобилизирали, само че и на следващия ден да би трябвало да излязат няма за кого да гласоподават.

Клипът* за българската гора съм снимал преди четири години, само че бяхме скоро на разходка със фамилията ми в Бургас, само че това което още веднъж видях, че в пристанището влизат единствено камиони с дървесина. Камион след камион, след камион. Ние я изнасяме дървесината, вместо да произвеждаме нещо от нея. На ден влизат 50-60 камиона, само че това е единствено част, друга минава през други гранични пунктове.

Аз имам доста тематики, мъчно ми е да обхвана всичко, което ме вълнува. Аз не съм публицист и не се усещам задължен да представям всички гледни точки, това което видя го фотографирам. Парадоксално е, че изнасяме дървесина, а внасяме отпадък.

На въпрос дали е бил заплашван Смитьойс отговр, че той е с холандски паспорт, най-малко 7-8 холандски депутати са добре осведомени с всички негови планове и начинания, имам и съществени бизнес сътрудници и всеки, който има планове да насочва закани към него би трябвало да е наясно с всичко това.

Вижте видеото за българската гора, снимано от Патрик Смитьойс.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР