Ако това, което играе Левски, е футбол, аз съм космонавт.

...
Ако това, което играе Левски, е футбол, аз съм космонавт.
Коментари Харесай

И все пак – космонавт ли е Десподов?

„ Ако това, което играе Левски, е футбол, аз съм космонавт ”. Това изявление на Кирил Десподов от ЦСКА изнерви хиляди „ сини ” почитатели след безконечното дерби, приключило 2:2.

После крилото съвсем се извини, потвърждавайки, че е изрекъл словата си под страст.

Нека обаче поразсъждаваме малко дали има капка истина в думите на Десподов. Безспорен е фактът, че при Делио Роси Левски потегли нагоре. Заздрави защитата си и рядко позволява голове (двата от ЦСКА паднаха по-скоро след вратарски грешки). Италианецът залага на по-дефанзивен жанр, макар че разполага с много изобретателни футболисти.

Схема, която към този момент му носи триумф. Схема, която безусловно може да разтълкувана като: „ По-добре грозна победа, в сравнение с грозна загуба ”. Снощи се убедихме в това в дуела за Купата против Монтана, извоюван едвам, едвам с 1:0 и то след автогол. Делио Роси избира да не се надиграва със противника, изключително когато той е от върховете на класирането, а да се затвори, да залага на тактиката „ умрялата лисица ” и да дебне на контри.

Веруюто на италианския познавач мъчно ще може да бъде променено, въпреки че някои почитатели на Левски жадуват за красива игра, доста голове и гръмки победи. На този стадий обаче не това е значимото. Важното е бъде реализирана задачата, която оправдава средствата. А задачата на „ Герена ” е ясна – тимът да се завърне там, където му е мястото. Където към този момент повече от осем години не е стъпвал.

Така че, дали Десподов е космонавт, е много противоречив въпрос. Не е, тъй като Левски не играе привлекателно и прелестно за окото, въпреки и да има техничар като Обертан, да вземем за пример. И в същото време – е, защото налаганата от Делио Роси тактичност ражда плодове.
Дали ги ражда задоволително, ще разберем в неделя, когато е дербито в Разград. Дали ги ражда непрестанно, ще стане ясно в края на сезона, когато ще забележим на кое място ще финишира Левски. Но италианецът е прав за едно – той в действителност се нуждае от време, с цел да извърши задачата си, и нищо чудно актуалният сезон да бъде обречен, в случай че се види, че Левски отново ще остане в подножието на шампионската популярност.

Италианецът обаче се нуждае и от друго. От нещо доста значимо – още нови попълнения. Най-вече крила, бързоноги футболисти, които ще паснат идеално на възгледите му – да се играе затворено и на контри. Тогава Левски би бил в действителност с друго лице, би бил себе си. И би се изстрелял в друга орбита. Стори ли го, Десподов умерено може да даде поръчка до НАСА за полет в космоса... В противоположен случай Кирчо ще се окаже прав. 
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР