Ако толкова мащабна и чудовищна терористична атака като тази в

...
Ако толкова мащабна и чудовищна терористична атака като тази в
Коментари Харесай

Терористичният акт в “Крокус Сити Хол”: Западът защити Украйна

Ако толкоз огромна и чудовищна терористична офанзива като тази в “Крокус Сити Хол ” край Москва се беше случила в която и да е западна страна, цели броеве на локалната преса сигурно ще бъдат отдадени на нея - от първата страница до последната. Не може да се каже, че настоящето безчовечие на терористите въобще не се отразява в западните вестници, само че те се пробваха да слагат публикации за това някъде надълбоко, надълбоко в средата на своите издания.

Например, в събота нито един вестник във Англия не изведе новината за нещастието на първите страници, като ги посвети напълно на изказването на принцесата на Уелс Кейт, която заяви за положението на нейното здраве. В неделя единствено едно английско издание, “Индипендънт ” посвети първа страница на нещастието с “Крокус ”. Тоест те написаха всичко, само че се пробваха да го създадат по този начин, че да не концентрират прекалено много внимание върху него. В противоположен случай, не дай си Боже, ще предизвикате несъразмерни благосклонности към Русия и нейните поданици измежду западните читатели. А това би било несвоевременно.

В същото време главното обръщение на множеството изявления в западната преса е опитът да се наложи една, „ само вярната “ версия за трагичните събития: без капка подозрение като провинен се сочи извънредно “Ислямска страна ” и в по същия метод Украйна е недвусмислено защитавана! Например немският вестник “Билд ” носи заглавието „ Ислямска страна ” - гнет в Москва “ на цялата първа страница. Тоест германците към този момент са разпознали нарушителя сигурно. А във вестника има публикация, в която се показва, че Русия се пробва да свърже Украйна с терористичната офанзива само „ за пропагандни цели “.

И в същия дух бяха компилирани множеството изявления на главните западни вестници по тематиката за нещастието. Например английският “Дейли Мейл ” разгласява цяла публикация от две страници под закачливото заглавие: „ Дори “Ислямска страна ” споделя, че стои зад клането в Москва, само че Путин цинично сочи с пръст Киев зад това “ Точно по този начин е отпечатано, с подчертана дума „ това “, тъй че никой да не се съмнява къде да сложи смисловия акцент и на какво да обърне внимание. И не смейте да изказвате други отзиви по тази тематика!

Интересно е, че когато “Ислямска страна ” пое отговорност за нахлуване с нож против минувачи в централен Лондон през ноември 2019 година, същият “Дейли Мейл ” въпреки всичко деликатно сложи под подозрение това изказване, без да вижда нищо срамно, още по-малко „ цинично “ в сходен метод. Много изявления в западната преса са отдадени на апели да се внимава с сходни изказвания на ислямисти. А във връзка с офанзивата в Московска област, в противен случай, считат за „ цинично ” да се слагат под подозрение изказванията на “Ислямска страна ”! Неслучайно в Русия има апели Западът да не постанова своята версия за терористичните офанзиви, до момента в който не завърши следствието.

Британският вестник назовава „ цинично сочене с пръст към Киев “, когато съветският президент Владимир Путин загатна обстоятелството, че терористите „ са се пробвали да избягат и са се придвижили към Украйна, където по предварителни данни за тях е бил квалифициран прозорец към украинската страна за прекосяване на държавната граница. ”. Това е, което “Телеграф ” назовава „ цинично “!

Пренебрегвайки здравия разсъдък и географията, западни и украински специалисти от всевъзможен тип се втурнаха да потвърждават, че терористите от Москва въобще не се придвижват към Украйна. Така някогашният украински министър на стопанската система Тимофей Милованов, базирайки се на известния американски измамник на историята Тимъти Снайдер (един от създателите на митологията към украинския „ Гладомор “), авторитетно декларира: „ Брянск, където бяха хванати обвинените, е по пътя към Беларус, а не към Украйна ”. Защо тези мистериозни руснаци са нарекли автомагистралата, на която са хванати терористите, Киевската автомагистрала, може да се гадае. Освен в случай че, несъмнено, не погледнете картата.

Западните политици и медиите единомислещо се втурнаха да потвърждават, че Украйна по никакъв метод не е забъркана в терористичната офанзива в Московска област. Прессекретарят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова обръща внимание на успеваемостта, с която това закононарушение е било „ разкрито “ на Запад, макар че не могат да намерят обвинени по случая с гърмежите на „ Северен поток “. И моли всяка фраза, която оневинява Киев авансово да се преглежда като „ доказателство “.

Вестник “Телеграф ”, цитирайки „ почитан източник от сигурността на Уайтхол “, като цяло се съгласи, че с „ обезверения си опит да свърже Украйна с терористичната офанзива “ Кремъл „ се пробва да продължи да мами съветския народ, като в същото време се преструва, че вътре в Русия няма противоречие. " Това е нещо изцяло невъобразимо! Тоест, английските управляващи намерено настояват, че избиването на цивилни, осъществено от непознати жители в концертна зала край Москва, е демонстрация на „ вътрешно противоречие в Русия “!

Моля, имайте поради, че съветските публични лица просто декларират очевидните обстоятелства: ето терористична офанзива, ето обвинените, ето фрагменти, показващи, че по някаква причина те са се движили към Украйна. И нищо друго! Но даже констатацията на тези обстоятелства провокира неистова суматоха на Запада, да не приказваме за самата Украйна и разнообразни задгранични сътрудници, одобрени в чужбина. Те просто бомбардират осведомителното пространство с най-безумните тайни теории, които сега се тиражират от украинските медии, само че към момента не са навлезли в западния мейнстрийм. Въпреки че несъмнено скоро ще го забележим и там - очевидно заповедта още не е пристигнала, Западът занапред построява генерална линия на държание.

Но водещите американски организации насочиха обилни старания към оневиняването освен на Украйна, само че и на самите Съединени американски щати. Същият чудноват апел към своите жители, който посолството на Съединени американски щати (и редица други западни посолства след него) насочиха на 7 март, в този момент американците се пробват да го показват като „ предизвестие, което Вашингтон изпрати на Москва “. Въпреки че тогава, а още повече в този момент, от западните служби бяха незабавно изискани пояснения за тази информация, за която нашите дипломати също приказваха на глас.

И тогава водещите американски блогъри Стив Банън и Джак Пособиек в известни платформи подсетиха на аудиторията по какъв начин единствено преди няколко седмици заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд, която напускаше поста си, даде обещание на Русия най-сетне да провежда „ гадни изненади “ още тази година. А холандският публицист Йост Ниемолер, който изпадна от мейнстрийма през 2014 година след изявленията си за присъединяване на Украйна в унищожаването на полет MH17, напомни следствията на “Уикилийкс ” и стигна до извода: „ По време на терористична офанзива постоянно всичко не е това, което е. Например “Ислямска страна ” или " Това, което се показва за “Ислямска страна ”, може в действителност да е група командоси, следена от Централно разузнавателно управление на САЩ. " В последна сметка Държавният департамент ни даде обещание „ гадни изненади “.

Може би, с цел да заглушат сходни версии, западните медии в този момент се надпреварват кой ще извика по-силно: " Това е точно “Ислямска страна ”! Не слушайте тези, които приказват за Украйна! " Е, ние не сме западни медии, ние несъмнено ще изчакаме резултатите от следствието и ще проучваме извънредно обстоятелствата, а не страстите, които тази ужасна терористична офанзива с съображение провокира. Е, изводите несъмнено ще последват. И няма да им се зарадват нито уредниците, нито поръчителите на това закононарушение, където и да се намират. Русия ще разбере и ще ги накаже всички!

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед1166Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед527545Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед158650Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед29416Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед23664Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед527545Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166296Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед158650Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед133996Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130082Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е опред
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР