Ако ти трябва нещо, най-лесният начин да си го набавиш

...
Ако ти трябва нещо, най-лесният начин да си го набавиш
Коментари Харесай

В рубриката за свободно говорене: За свободите и гнета на нета

Ако ти би трябвало нещо, най-лесният метод да си го набавиш като информация е интернет. Същото е и в случай че един неприятел отвори нета – единствено с три клика, съумява да навреди.

Така, че мрежата може да бъде огромен асистент за събиране на информация, взаимопомощ, обществени дела, само че може да бъде и рисков капан – твърди Мартин Пенчев в своята графа за свободно говорене по Дарик.

Във време, в което всяка нова играчка има за цел да ни спести време, времето е тотално завладяно от мрежата и всичките й приложения.

Като админ на група с над 5000 души, създателят на предаването твърди, че обществените медии дават опция на всеки да се изправи против страховете си. Нещо повече, те дават късмет на индивида пред екрана да бъде нападателно себе си. А и обществените медии икономисват време.

„ Ако преди време щеше да откраднеш от времето си 10 минути за среща с човек, единствено с цел да схванеш, че е необразован, то в този момент са ти нужни 3 сек., в които да прочетеш първото известие „ Здравеи-те “ и към този момент всичко ти е ясно “, разяснява Мартин.

Според ко-водещият Дияна Бедросян обаче робството е това, от което си подвластен и щом си подвластен от нета и си привързан обществено и битово от крадеца на време, то това е иго. На всичко от горната страна ти основава заблуди за другите, а и за теб самия. Бонус е твърдо единствено за необразованото население, което с помощта на смарт устройствата към този момент е качило софтуерната, а и езиковата си просветеност на по-високо равнище.

Мартин Пенчев обаче извади сериозен коз – имал е случаи, в които с помощта на мрежата са били избавени човешки животи… Е, причини, включващи живот и здраве, мъчно се оборват.

Но, какво е интернет и обществените медии във време, когато даже работата ни зависи от тях, и за какво свободата, без връзка с тематиката се асоциира с радиото, чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР