Ако темата за пътищата не беше тъжна, щеше да бъде

Ако темата за пътищата не беше тъжна, щеше да бъде ...

Кирил Добрев: Държавата заобикаля обществените поръчки, темата за пътищата е тъжна.


"Ако темата за пътищата не беше тъжна, щеше да бъде много смешна. От БСП сме последователни по тази тема", това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев относно телевизионен репортаж, който показва как се строят пътища преди да е приключила обществена поръчка, по време на пресконференция на Позитано 20.

"Още преди година, с Жельо Бойчев внесохме сигнал до ОЛАФ и прокуратурата за всичко, което се случва по магистрала "Марица". Последваха оставки, повдигнати обвинения, арести във фирми, обвинени за точене на ДДС. След това минахме през качеството на пътищата. Факт е обаче, че некачествените пътища не са проблем на изпълнителя. Те са проблем на АПИ и държавните органи - тези, които ги приемат", каза още Добрев. Той поясни, че принципната позиция на БСП винаги е била, че държавата е отговорна по този въпрос и че строителят прави това, за което му се плаща. "Когато му се плати и му се прибере половината сума, логично е пътищата, които прави, да ги направи с два пъти по-малко асфалт и чакъл. Затова сега са в това състояние, в което ги виждаме", категоричен бе Добрев.

Стана ясно кой е тайнственият строител по трасето на "Струма" Виж още Стана ясно кой е тайнственият строител по трасето на "Струма"

Източник: dir.bg