Ако тегленията на незастраховани депозити предизвикат дори малък пожар, значително

...
Ако тегленията на незастраховани депозити предизвикат дори малък пожар, значително
Коментари Харесай

Проучване показва, че 200 американски банки може да последват фалита на Silicon Valley Bank

Ако тегленията на незастраховани депозити провокират даже дребен пожар, доста повече банки ще бъдат изложени на риск

Емил Василев преди 4 минути 4 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:46 | 20.03.2023

Александър Аузан пред Forbes: „ Русия изгуби основния си коз “

АвтомобилиИван Давидов - 9:39 | 20.03.2023

ТОП 10 на колите, които изкарват по милион километра

IT НовиниДаниел Маринов - 17:14 | 20.03.2023

Обединеното кралство ще заключи всички телефони на 23 април като част от спешен тест

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според ново изследване към 200 американски банкови институции са податливи към това да ги сполети същата орис като на Silicon Valley Bank.

Ако половината от вложителите на американските банки ненадейно изтеглят средствата си, 186 от тях ще бъдат застрашени от банкрут като SVB, предизвестява изследването, оповестено в понеделник.

Без спомагателна държавна интервенция или рекапитализация „ нашите калкулации демонстрират, че тези банки сигурно са изложени на евентуален риск от всеобщо евакуиране на средства.

се показва в разбора

Въпреки че държавното управление на Съединени американски щати пази банковите депозити до 250 000 $, в отчета се твърди, че тези рискови банки имат забележителен дял незастраховани инвеститори, които са по-склонни да изтеглят парите си от боязън да не ги изгубят.

Близо 190 институции може би са застрашени от обезценяване на застрахованите инвеститори „ с евентуален риск от 300 милиарда $ застраховани депозити.

се споделя в резюмето на проучването

Проблемът се състои в това, че активите на изследваните банки се състоят най-вече от скъпи бумаги, обезпечени с ипотеки и държавни облигации, като и двете са неподходящо повлияни от неотдавнашното повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас на Съединени американски щати.

Падането на SVB и резултатът на вълната

Преди 2 седмици регулаторните органи принудиха SVB да затвори порти и да приема депозити, с което означи втория по величина банков провал в американската история и най-големия след финансовата рецесия от 2008 година насам.

В рамките на по-малко от 48 часа 40-годишното ръководство на банката завърши вследствие на суматоха, провокирана от общността на рисковия капитал, която SVB насърчаваше и обслужваше.

Фалитът на трима огромни играчи в границите на три дни провокира безпорядък в американската банкова промишленост.

Първа банкрутира Silvergate Capital, основана в Калифорния, която разгласи, че е влезнала в доброволна разпродажба, откакто през предходното тримесечие е претърпяла загуби в размер на 1 милиард $ (1,5 милиарда австралийски долара), което докара до спад на акциите ѝ с 67 %.

По-малко от 24 часа по-късно Silicone Valley Bank – 18-ата по величина банка в страната последва нейната орис. Това беше най-големият банков банкрут в историята на Съединени американски щати и най-тежкият след Голямата криза.

След това, същото се случи със Signature Bank което бе третият банкрут на американска банка в границите на няколко дни.

Документът е оповестен скоро след банкрута на SVB.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР