Ако търсите рецепта за блат за пица без мая, на

...
Ако търсите рецепта за блат за пица без мая, на
Коментари Харесай

Как да приготвим тесто за пица без мая

Ако търсите рецепта за блат за пица без квас, на вярното място сте.
Ето какви съставки са ви нужни:
чаша и половина брашно
 6 любопитни обстоятелството за пицата 6 любопитни обстоятелството за пицата
На 17 януари светът означи Международния ден на пицата, считана за едно от най-популярните блюда в света, способно да сплоти всички...
3 супени лъжици зехтин или слънчогледово олио
1 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
Етапи в приготвянето на тестото:
 Вкусна пица с бутер тесто Вкусна пица с бутер тесто
За тази вкусна пица са ви нужни малко артикули. Можете да я приготвите за броени минути, а резултатът ще надмине упованията ви....
Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него. След това прибавете солта.  Постепенно прибавете водата, като през това време непрекъснато бъркате сместа. 
Прибавете последователно и зехтина и омесете тестото. То би трябвало да е меко и еластично. Тестото не би трябвало да лепне. Докато го месите, по избор може да прибавите към него обичаните си подправки - риган, чубрица и даже куркума.  Не е належащо тестото с бакпулвер да се оставя да втаса. Това е още едно от преимуществата му. Може да го употребявате незабавно. 
Приготвеното с бакпулвер тесто е уместно за пици с тъничък блат. Ако обичате по-плътните пици, този вид евентуално няма да ви допадне. 
След като разточите тестото, поръсете го с няколко капки зехтин. Намажете го с кетчуп или доматено пюре и по-късно нанесете мечтаната плънка. 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР