Ако търсите най-добрия уеб-браузър в началото на 2018 година, може

...
Ако търсите най-добрия уеб-браузър в началото на 2018 година, може
Коментари Харесай

10-те най-добри уеб-браузъри за ОС Windows в началото на 2018 година

Ако търсите най-хубавия уеб-браузър при започване на 2018 година, може би сте на вярното място. В началото на годината известният портал FossBytes направи забавна ранглиста на браузърите, в която преглежда техните позитивни черти и разнообразни особености.
Уеб-браузърът може да бъде наименуван врата към осведомителното пространство, известно като Глобална мрежа. Всичко което би трябвало да извършите е да въведете URL адреса в адресната лента, а браузърът ще направи останалото: свързване с DNS сървъра, приемането на IP адреса на уеб страницата, проявление на неговото съдържани и други.

Интернет браузърите имат и други приложения. Те могат да бъдат употребявани за достъп до частен сървър или за възпроизвеждане на локално видео, записано на вашето устройство. При прибавяне на подобаващи съставни елементи може да се употребява като управител на пароли, за евакуиране на торенти, за автоматизирано попълване на формуляри и така нататък

Потребителите желаят бърз браузър. И още, изобилието от разширения и приставки е качество, което положителният уеб-браузър би трябвало да има. Тук са разказани най-мощните и най-ефективните браузъри за операционната система Windows при започване на 2018 година.
1Google Chrome: най-популярният уеб-браузър

Поддържани операционни системи: Windows, Linux, macOS, Android, iOS, Chrome OS

Гугъл показа Chrome през 2009 година и известността му бързо се усили, тъй като това бе най-бързият браузър. Сега има съперници. Пазарният дял на Chrome е над 60%, а Гугъл непрестанно се грижи за бързата работа и за даването на потребни функционалности за потребителите.

Освен комфортните функционалности, като разширенията, тематиките, режима „инкогнито“ и т.н, изключително комфортно в Chrome е ръководството на потребителския профил. Тази функционалност дава опция на няколко души да употребяват еднакъв браузър, като всеки от тях има своя история, бисквитки и пароли. Много комфортно е, че когато влизате в своя профил от различен компютър, употребяваните разширения се конфигурират автоматизирано и получавате достъп до своята работна среда – сметки, пароли, разширения и така нататък А за потребителите, които не харесват рекламите, Гугъл напълно скоро ще предложи инструмент за тяхното блокиране.

Chrome дава опция за работа с Chromecast посредством Wi-Fi мрежата. А разширението VidStream трансформира стриймването на местен видеоклип към Chromecast устройство в детска игра.
2Mozilla Firefox: най-хубавата опция на Chrome

Поддържани платформи: Windows, Linux, macOS, Android, iOS, BSD (неофициален порт)

Миналата година Firefox стана изключително известен след излизането на версия Firefox 57, известна още като Quantum. Новият Firefox е доста по-бърз от предходните версии и в този момент към този момент е една добра опция на Chrome.

Новият потребителски интерфейс на Firefox и многото нови комфортни функционалности, може да ви накарат да го изберете за ежедневна работа. А с вградената опция за снимане на скрийншоти могат да се вършат огромни фотоси и на най-дългите уеб-страници.

При потребление на Private режима се включва функционалността Защита от следене, която предотвратява търсенето в домейните и страниците се зареждат доста по-бързо. Но се появиха известия в медиите, че Firefox просто забавя скриптовете за следене, с цел да се открои този резултат. Това са единствено клюки и новият, модифициран Firefox няма да ви разочарова.
3Microsoft Edge: най-хубавият уеб-браузър за Оценка за съвместимост Windows 10

Поддържани платформи: Windows 10, Xbox One, Android, iOS

Вече всеки знае, че Microsoft пусна Edge за възвърне уважението на потребителите, позагубено с потреблението на ветерана Internet Explorer. Към сегашен ден Edge се смята за най-хубавият браузър за Windows 10, който към този момент има версии за Android и iOS.

Хората не желаят да изоставен удобната зона на Chrome, само че в случай че употребявате Edge известно време, ще видите, че предлага забавни функционалности.

Можете да фиксирате разделите в профил, с цел да извършите място за нови раздели, а от едно и също място се обезпечава достъпа до историята, изтеглянията, отметките и така нататък Споделянето на страницата също е една комфортна функционалност.

Що се отнася до разширенията, Microsoft Edge има единствено 76 и те са налични в Microsoft Store. Една от аргументите потребителите да изберат Edge, е че той се интегрира с Windows 10, по-добре от всеки различен браузър.
4Opera: браузърът с вградена отбрана от прикрит рандеман на криптовалута

Поддържани платформи: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, някои мобилни телефони

Навярно мнозина помнят, по какъв начин са употребявали Opera Mini в мобилния си телефон с Java. Това евентуално е най-стрият браузър с толкоз интензивно развиване. Делът на Opera е много дребен спрямо Chrome, само че доста се е подобрил и намира място в листата с най-хубавите браузъри. Много консуматори смятат Opera за най-хубавата опция на Chrome.

Наскоро, основателите на Opera вградиха нова функционалност за отбрана от незаконен майнинг. В днешно време това е доста потребно нещо, тъй като се появиха доста хора, които желаят да пресмятат хешове без да заплащат каквото и да е.

Десктоп версията на браузъра включва някои функционалности, които сме привикнали са виждаме във смарт телефоните, като да вземем за пример режима за компресия на данните и за по-икономично потребление на батерията. Налични са рекламен блокер, VPN услуга, инструмент за скрийншоти, RSS читател на новините и още доста други потребни функционалности.

Opera поддържа синхронизация сред другите устройства. А що се отнася до разширенията – те са над 1000, само че са по-малко в сравнение с за Chrome и Firefox. Това не е проблем, тъй като Opera дава опция за инсталирането на разширенията за Chrome и Firefox, тъй като те употребяват същия енджин.
5Chromium: Open Source алтернативата на Chrome

Поддържани операционни системи: Windows, Linux, macOS, Android, BSD

Ако сега употребявате Chrome, няма никакъв проблем да преминете към версията с отворен код, която е с максимален дял при Linux системите. Всъщност, Гугъл е взел сорс кода на Chromium с цел да направи Chrome, в който прибавя поддръжката на своите онлайн функционалности.

Chromium е същият като Chrome и даже малко по-бърз. Можете да влезете в Гугъл профила си, да синхронизирате данните, да изтегляте разширения и така нататък Дори и логото е същото, единствено че със наследник цвят.

Но има някои разлики. Не се поддържат автоматизираните междинни актуализации, липсва плеъра, няма вградени видеокодеци и употребява външните, и други. Много консуматори го употребяват, тъй като в Chromium не са вградени функционалностите за следене за проявление на по-добре таргетирана реклама.
6Vivaldi: най-адаптивният браузър

Поддържани операционни системи: Windows, macOS, Linux

Vivaldi е единствено на една година, само че към този момент се подрежда измежду най-хубавите. Причината на първо място е, че е основан от съоснователите на Opera Software.

Първото което се вижда във Vivaldi е неговият адаптивен интерфейс, който се трансформира с цветовата гама на уеб страницата. Също се базира на енджина Blink и има за цел да възвърне функционалностите на Opera, които бяха пожертвани при прехода на Opera от Presto към Blink. Точно като Opera, поддържа разширенията на Chrome.

Vivaldi наподобява на Opera с панела от лявата страна, само че е по-удобен с богатите си благоприятни условия за персонализиране на външния тип, поддръжката на мощни клавишни комбинации и жестове с мишката, които могат да се настройват от потребителите. Много хора смятат, че Vivaldi по принцип е най-хубавият браузър.
7Torch Browser: браузърът за евакуиране на торенти

Поддържани операционни системи: Windows

Не е толкоз известен като прегледаните до момента браузъри, само че сигурно заслужава мястото си в този лист.

Прилича на Chrome и е съвсем толкоз бърз, само че в случай че сте почитател на BitTorrent света, вероятно ще го харесате, тъй като доста добре работи с торенти.

Вградени са принадлежности за евакуиране на всевъзможни медийни файлове, за евакуиране на поточно видео и аудио файлове от уеб страници. Torch Browser може да пуска отчасти изтеглени видеа и има музикален плеър, който възпроизвежда музиката от YouTube. Много комфортен браузър за хората, които непрестанно изтеглят нещо.
8Maxthon Cloud Browser

Поддържани платформи: Windows, macOS Linux, Android, iOS, Windows Phone

Maxthon излезе през 2002 година за Windows, само че по-късно се появиха версии и за други операционни системи. Поддържа цялостна синхронизация посредством електронен облак, само че това към този момент го могат всички модерни браузъри.

Разполага с функционалност за евакуиране на видеоклипове от уеб-страници, вграден Adblock Plus, нощен режим, снимане на скрийншоти и други.

Maxthon е един от най-бързите браузъри, тъй като разполага с два енджина: WebKit и Trident. Но това не може да убеди потребителите. Maxthon се смята за една добра опция на Firefox.
9Safari: изработен за почитателите на Apple

Поддържани платформи: MacOS, iOS

Може да бъде добра опция на потребителите на Гугъл Chrome и Firefox, които търсят смяна. Имаше версия на Safari и за Windows, само че Apple я отстрани преди няколко години. Safari се смята за най-хубавият браузър в света на Apple.

Много комфортен браузър с персонализирана лента с принадлежности, поддръжка на картина в картината за съвсем всяка уеб страница, режим на четене, синхронизация посредством iCloud и така нататък Богати благоприятни условия за шерване и богат комплект разширения.
10UC Browser: бърз браузър от Китай

Поддържани платформи: Windows, Android, iOS, някои мобилни телефони

UC Browser към този момент от мнозина се смята за най-бързият браузър за Android. Но има версии за всички останали платформи.

UC Browser разполага с вграден управител на пароли и опция за синхронизиране с други устройства посредством електронен облак. Но най-важното му достолепие е доста бързата работа.

Най-разпространени са браузърите Chrome или Firefox, само че си коства да опитате Vivaldi
или някой различен не толкоз публикуван браузър, с цел да се запознаете с нови забавни функционалности и благоприятни условия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР