Ако търсите място, където да прекарате приятно време с музика

...
Ако търсите място, където да прекарате приятно време с музика
Коментари Харесай

Идея за уикенда: Вижте „Долна Малина Open Music Fest”

Ако търсите място, където да прекарате прелестно време с музика през днешния ден и на следващия ден – имаме предложение: в Долна Малина се организира „ Долна Малина Open Music Fest ", фестивал за музика и кино.

Неговото мото е „ Музика в фон ". Сцената е издигната в сърцето на киностудията UFO (НЛО), където се снимат музикални видеоклипове, реклами и филми. На нея през днешния ден ще се качат доста известни имена.

Зад концепцията за този фестивал стои... 28-годишният кмет на селото, който размени Лондон не с друго, а с Долна Малина.

Малко откакто сбъдва детската си фантазия – да стане артист, Йонко Димитров стартира да обикаля Европа в търсене на себе си.

„ Наблюдавайки живота в чужбина, ми направи усещане, че всички хора, които живеят в огромните места малко по малко се изнасят в периферията на мегаполиса, на огромните столици и градове. Затова взех решение, че в действителност желая да пребивавам на някое по-тихо и умерено местенце. И това беше Долна Малина, където е и моята вила, която съм посещавал от дребен – всяка почивка, уикенд или свободно време ", споделя той.

И в действителност заживява на село – в къщата на дядо си. А напълно скоро, приятелите му стартират да се майтапят с него и да му оферират да стане кмет на Долна Малина. И също на смешка, Йонко се кандидатира.

„ Дори не чаках, че ще ме изберат. И когато ме избраха, всичко ми се прекатурна в живота! Бях почнал да изучавам тогава, бях записал втората си магистратура – с агрономия да се занимавам, имах концепция да върша вино и така нататък ", споделя той.

В селото го одобряват с отворени прегръдки и го назовават даже „ кметчето " – тъй като е на възрастта на внуците на множеството хора тук.

„ Нашият кмет не се срами, че ние сме възрастни. Аз съм на 84 години, само че ме почита като своя баба, като своя майка. Много се веселя, доста го обичам ", споделя една от дамите в Долна Малина.

Освен да раздава пенсиите, младият кмет води бабите от пенсионерския клуб по музикални, танцови и театрални състезания. А артистичното му сърце го предиздвикало да поеме още едно предизвикателство – да се опита да трансформира Долна Малина във фестивален юношески арт център.

Така се ражда „ Долна Малина Open Music Fest ". И към този момент втора година 350-те непрекъснати поданици на селото чакат своите посетители.

Участие на фестивала вземат някои от лицата на шоуто „ Гласът на България " – Симона Загорова, Виктория Динкова, Александър Савов и Никола Константинов и други

Гост-изпълнители пък са Поли Генова, БТР, Весела Бонева, както и актрисата от сериала „ Скъпи наследници " Лорина Камбурова, която има лична музикална група.

Журито е в състав Наско от БТР, Поли Генова и Етиен Леви. Те ще правят оценка изпълнителите по няколко критерия – уникалност и певчески умения, театрално държание на участниците и реакция на публиката.

Отново на огромната сцена те ще се борят за огромната премия в надпреварата – изцяло застраховане на видеоклип, който ще бъде сниман на декорите в киностудията в Долна Малина. За втора и трета премия са планувани отчасти застраховане на видеоклип.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР