Ако свидетели на инцидент се вслушват в инструктажа от тел.112,

...
Ако свидетели на инцидент се вслушват в инструктажа от тел.112,
Коментари Харесай

Лекар: Могат да се спасят много животи, ако при инцидент се слуша инструктажа от тел. 112

Ако очевидци на случай се вслушват в инструктажа от тел.112, избавените животи на година ще бъдат над четиристотин, съгласно доктор, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това сподели по време на съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето ръководителят на Асоциацията на работещите в незабавната помощ доктор Десислава Кателиева. В България, при случай, се прави телефонен инструктаж от тел.112, само че очевидците не се вслушват в него, акцентира тя.

В дневния ред на комисията се предвиждаше показване и разискване на самодейност " Всички хора по света могат да избавят живот ". В рамките на тази самодейност се планува образование и на деца, които да могат да вършат сърдечен масаж при зародил случай. Председателят на Асоциацията на работещите в незабавната помощ доктор Кателиева изясни, че при настъпване на сърдечен арест, в случай че не се направи масаж, възможностите за оцеляване на пациента фрапантно понижават. Ако се направи масаж до идването на медицинския екип, вероятността да бъде избавен пациента е 90 %, добави тя.

С автоматизирани дефибрилатори, инсталирани на публични места, може да бъдат избавени пациенти, получили сърдечен арест отвън дома, сподели още Кателиева.

Членовете на комисията по опазване на здравето на разискаха самодейността. Заседанието завърши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР