Ако страниците и видеата се зареждат бавно (или не се

...
Ако страниците и видеата се зареждат бавно (или не се
Коментари Харесай

Как да подобрим обхвата домашния Wi-Fi и го направим по-бърз

Ако страниците и видеата се зареждат постепенно (или не се зареждат изобщо), то може би се намирате в " мъртва зона " на домашния си Wi-Fi. Най-често причина за това е огромното разстояние до безжичния рутер, съществуването на дебели стени или разстройства от други устройства.

Налице са няколко метода за справяне с сходни проблеми, само че те зависят от това къде са въпросните зони и какъв брой сте склонни да похарчите. Ето по какъв начин можете да увеличите обсега на Wi-Fi мрежата:Струва си първо да експериментирате с преместване на устройството, тъй че то да се намира в центъра на жилището, в случай че е допустимо. Много хора слагат рутера в коридора до вратата да вземем за пример, където влиза кабелът на интернет доставчика. Ако това не е допустимо, то можете да намерите устройства, които идват по няколко в комплект и образуват така наречен mesh мрежа. Те оферират забележителен Wi-Fi обсег.

Как да подобрим свързаността на втория етаж

Ако жилището ви е на два етажа и имате проблем с интернет връзката на втория, то обърнете внимание на разположението на рутера. Уверете се, че той е навън място (дори да е грозен), по опция е в центъра на дома ви.

Не го крийте на пода, зад компютъра или тв приемника. Постарайте се да е високо – Wi-Fi сигналите се придвижват по-лесно през открити пространства.

 Как да подобрим обсега домашния Wi-Fi и го създадем по-бърз (част 1)
Добре е да знаете, че антените не излъчват отмерено във всички направления, а най-вече перпендикулярно по отношение на своята ос, както и нагоре. Ако антените на вашия рутер са преносими, то можете да пробвате да ги наклоните, само че най-често е добре сигналът да не е ориентиран към пода или тавана.

Сменете рутера

Ако сигналът в елементи от вкъщи ви продължава да е слаб, то може би е добре да се замислите пазаруване на нов рутер.

Ето лист с Wi-Fi стандартите от по-стар към по-нов: 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac and Wi-Fi 6. Ако вашият поддържа единствено някоя от по-старите версии, като " b " или " g ", то се замислете от ново устройство, предлагащо по-голям обсег и по-високи скорости.

 Как да подобрим обсега домашния Wi-Fi и го създадем по-бърз (част 1)
Ако въпросното устройство е на вашия достачик на интернет съгласуваност, то се обърнете към него. Ако сте негов клиент от повече време не би трябвало да ви откаже подпомагане. Разбира се, внимавайте с предложенията за нови контракти.

Честа илюзия е, че последният Wi-Fi стандарт подсигурява по-голям обсег и по-бързи скорости. Това ненапълно е правилно, само че е добре да се означи, че огромният обсег идва за сметка на скоростта. По-късата вълна на 5GHz честотата предлага повече скорост, само че не " пробива " толкоз добре трудности, като стени, бюра и хора. 2,4GHz се оправя по-добре в тази тенденция, само че този набор по-натоварен.

Тук обаче могат да ви оказват помощ упоменатите mesh решения. Ако жилището ви е по-голямо, то по всяка възможност това би било най-удачното решение.

Разбира се, не забравяйте че вашите устройства също би трябвало да поддържат упоменатите стандарти. Вместо да си купувате нов преносим компютър обаче бихте могли да се сдобиете с мрежови адаптор за USB порт.

Очаквайте продължение!
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР