Ако страната ни вкара Русия в червената зона на COVID

...
Ако страната ни вкара Русия в червената зона на COVID
Коментари Харесай

Димчо Тодоров: Спирането на руските туристи в страната ни ще убие българския бизнес

Ако страната ни вкара Русия в алената зона на Коронавирус – 19, това ще съсипе туристическия бизнес. Това съобщи Димчо Тодоров ръководител на Българска асоциация на специалистите в туризма за actualno.com.

Припомняме ви, че по-рано денем държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев заяви, че се обмисля сходна мярка, защото съгласно него броят на заболелите в Русия е сериозен и това може да се отрази тежко за страната ни.

Според Димчо Тодоров това решение ще бъде извънредно.

,,В Русия има няколко по-големи града, където се регистрира растеж на инфектираните. По моя информация става дума, за почти към 20 хиляди души инфектирани дневно, само че поради размера на страната, не мисля, че обстановката е отвън надзор. Бих споделил, че управляващите са подхванали всички ограничения и все още обстановката е в границите на естественото ”, добави Тодоров.

 



Според него бизнесът в България се нуждае от естествен туристически сезон, другояче ще бъде жертван на банкрут.
 България вкарва Русия в алената зона на Коронавирус - 19 в разгара на туристическия сезон България вкарва Русия в алената зона на Коронавирус - 19 в разгара на туристическия сезон
В разгара на туристическия сезон е доста евентуално съветските туристи да нямат право да влизат в България. Това, съобщи Ангел Кунчев –...

,,В момента не трябва да се работи преждевременно и да се вземат крайни решения. Руснаците са всеобщо ваксинирани. Може страната ни да разшири този дигитален документ на Европейски Съюз и да позволява на територията си и руснаци, които са имунизирани ", разяснява Тодоров.

Той прикани за разговор с институциите и намиране на верния път в коронавирус обстановката. Тодорв добави, че в случай че за втора поредна година хотелите по Черноморието останат празни, повече в никакъв случай няма да могат да отворят порти за гости.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР