Ако страдате от високо кръвно, има правила, които е препоръчително

...
Ако страдате от високо кръвно, има правила, които е препоръчително
Коментари Харесай

10 златни правила при високо кръвно в горещините, които ще ви спасят живота

Ако страдате от високо кръвно, има правила, които е целесъобразно да спазвате, написа здраве.bg.
Хората, страдащи от хипертония, знаят, че с изключение на да одобряват до живот съответните лекарства, би трябвало да се преценяват и с някои ограничавания, които могат да оказват помощ доста за поддържането на кръвното в рационални граници. Затова, в случай че имате високо кръвно:
• Не се залавяйте за доста неща по едно и също време и в никакъв случай не бързайте, не се ядосвайте, не викайте, старайте се да не нервничите.
• Избягвайте колкото е допустимо така наречен неприятни артикули, способстващи за склероза на кръвоносните съдове: алкохол, животинска лой, захар, маргарин, мазни млечни артикули, мрачно месо, черен дроб, месни бульони.

• Основната ви храна би трябвало да се състои от зеленчуци и плодове (без моркови и картофи), пълнозърнест самун, грах, соя, ядки, ориз, бяло месо от дивеч, обезмаслени млечни артикули, пресни сокове. Храненето би трябвало да е постоянно, на дребни порции – закуска, втора закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря – най-малко 2-3 часа преди лягане.
• Откажете се от белия самун, солта, бонбоните, вафлите и останалите сладки неща.
• Не консумирайте бира, ракия, водка, коняк, кафе и мощен черен чай.
• Не четете доста, изключително вечер до късно или в градския превоз, не гледайте преди сън екшъни, филми на ужасите или престъпни стратегии.

• Лягайте си не по-късно от 22 часа, наложително в добре проветрена стая. Разходката на чист въздух преди сън и топлата вана или душ оказват помощ за положителния сън.
• След сън изпивайте чаша вода за промиване на бъбреците, направете къса гимнастика и си вземете противоположен душ.
• Постарайте се да си намерите в случай че не работа, то най-малко занятие за свободното време, обвързвано с повече придвижване. Всеки ден изминавайте пешком не по-малко от 5-7 километра. Вървете бързо, до момента в който се изпотите леко.
• Опитайте се да проявявате самообладание и позитивно отношение към живота, даже когато обстановките допускат противоположното.

Помнете, че всяка по-рязка смяна във времето – като температура, мокрота, атмосферно налягане, оказва огромно въздействие върху здравето на човек. Причината е, че артериалното налягане или така наречен кръвно е функционалност на атмосферното. На процедура то демонстрира разликата сред налягането, което е в нашите артерии, и това в атмосферата, изяснява експертът. Стойностите 120/80 значат, че с толкоз налягането в съдовете е по-високо от атмосферното. Когато се трансформира времето обаче, се трансформира и нашето кръвно.
Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР