Ако страдате от инсомния, животът ви може да се превърне

...
Ако страдате от инсомния, животът ви може да се превърне
Коментари Харесай

Това Е Безмилостен Бич За Безброй Българи! Мъчи Ни, Съсипва Ни Здравето И В Крайна Сметка Ни Убива! Ето Как Да Се Спасим!

Ако страдате от инсомния, животът ви може да се трансформира в пъкъл, написа Блиц. Не и в случай че измененията някои свои привички. Тази смяна ще ви помогне да заспивате по-лесно и да не се будите през нощта. Ето някои препоръки за по-лесно заспиване:

Насрочете си краен час за лягане
Гледайте да спазвате това свое автоограничение. Това ще ви помогне да въведете ред в заспиването. Организмът ви ще свикне, че е време за сън по това време и ще стартира да си го изисква.

Подремвайте по верния метод
Ако подремвате прекомерно късно денем, това може да ви попречи да заспите, когато му е времето. Затова наложете и час за дремки. Нека той да не надвишава 3 часа следобяд. За някои хора даже този час е прекомерно късен.
Дремките вечер пред тв приемника пък са най-голямата причина за разтрошаване на съня.

Похапвайте рационално вечер
Някои храни могат да попречат на лесното заспиване. Тежките и калорични храни могат да ви накарат да се чувствате сънливи след преяждане, само че по-късно могат да основат проблеми. Не прекалявайте с храненето вечер, изключително в тъмните часове на денонощието. Похапването през нощта пък пречи още повече на съня.

Отърсете се от неприятните мисли
Стресът, който тревожните мисли нанасят на душeвността, е гибелен за съня. Ето за какво няма да можете да заспите, в случай че непрекъснато мислите за проблемите преди лягане. Вярно е, че мъчно можем да изключим мозъка си, само че би трябвало да опитаме.
Правете нещо разсейващо и разтоварващо преди лягане, с цел да отвлечете мислите си. Така ще скъсите времето за заспиване.

Спрете кафето следобяд
Следобедното кафе е доста сладко и неустоимо, тъй като ни държи будни във време, в което имаме потребност от сънливост. То обаче пречи на заспиването вечерно време. Просто спрете с кафетата след 14 часа.
Възползвайте се от магията на ароматите
Нищо не ви пречи да наситите спалнята си с приятни аромати, които имат свойството да успокояват и унасят. Такива са лавандулата, ванилията, жасминът, валерианата. Всички те способстват за бързото заспиване.

Оставяйте телефона си в друго помещение
Телефоните пречат на заспиването. Все остава нещо непрочетено и преди да си легнем, започваме да светим с телефона и да превъртаме из обществените мрежи. За да се отървете от нездравословния табиет, просто оставяйте телефона в другата стая. Купете си електронен будилник, в случай че стартирането на тревога е претекстът ви за това телефонът да е постоянно до главата ви.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР