Ако сте все още младежи, не помните тези вещи и

...
Ако сте все още младежи, не помните тези вещи и
Коментари Харесай

10 вещи и навици от СССР, които младежите не помнят

Ако сте към момента младежи, не помните тези движимости и държания, типични за Съюз на съветските социалистически републики.

Комбуча - чаената гъба, употребена като лек в Русия, килими по стената, сифон за сода, това са единствено част от привичното. Тези движимости и привички демонстрират за какво някои хора постоянно са си носили торбички, не е имало счупени бутилки и са пили газирана водка.

ВИЖТЕ НЯКОИ ОТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЗА НАЧИНА НА ЖИВОТ В ОНАЗИ ЕПОХА

Чаената гъба не е измислена в Съюз на съветските социалистически републики, а още в античен Китай. Но в кухнята на Съюза тази напитка придобива непредвидена известност.

Вярва се, че чаят е чудодеен, въпреки и това да не е потвърдено.

Где растет чайный гриб? https://t.co/S9sSXQmJN2
— Брунжильда Джаламонт (@5829ukr) June 10, 2018
Килим на стената

В реалност, килимът има място на пода, само че в Съюз на съветските социалистически републики те постоянно висяха по стените. Защо и за какво? Това са доста положителни въпроси. Днес е мъчно да се каже. Някои откриватели считат, че тази "традиция " датира от XVII век, когато гоблените по стените демонстрират богат парцел.

Шерстяной ковер Съюз на съветските социалистически републики

Продаю шерстяной ковер производства Съюз на съветските социалистически републики 80-х годов. Висит на стене, п https://t.co/4WZQrXFTjW pic.twitter.com/XZjN30wM2c
— kerki (@kerki123) February 28, 2016
Сифон за сода

Преди Втората международна война такива устройства бяха необикновено известни в цяла Европа. С тяхна помощ можете да извършите сода у дома. С течение на времето притурката се реалокира в Съветския съюз. Говори се, че с него някои "занаятчии " даже са създали сода водка. Те вършат това по време на сухия режим - на 16 май 1985 година в някогашния Съветски съюз е обнародвано разпореждане за него.

Ръкавици с лента

Децата постоянно губят ръкавиците си. Купуването на нови ръкавици след всяка загуба е скъпо. Въпреки това, даже и парите да бяха задоволителни, въпреки всичко трябваше да се търси качествена вълна. Така руските баби и дядовци, майки и бащи изобретяваха толкоз значимата лента, минаваща през гърба.

Летят снежинки, выше меня сугробы, Варежки на резинке, не потерялись, чтобы... pic.twitter.com/haB03BHxz4
— Съюз на съветските социалистически републики (@USSR_Is_We) January 5, 2018
Номер на дланта

Когато има опашка за артикули нещата могат да станат неприятни. В такива обстановки постоянно пораждат спорове. За да ги предотвратят, най-гениалните руски жители излязоха с аналог на електронните опашки. Те започнаха да дават на всички участници в опашката номера, с цел да ги запишат в специфична книга.

Как Съюз на съветските социалистически републики се опита да победи алкохолизма

Да, беше доста крепко в соца

Авоска

Мрежата се вписва елементарно в джоба ви, доста лека и мека. Мрежичката, направена от нормално въже, заема малко място. Нарчиа се по този начин от остарялата съветска дума авос, която може да бъде преведена като "какво, в случай че? ". В магазините не е имало торбички и по тази причина тя е била нужна.



Събиране на отпадъчна хартия и стъкло

Рециклирането в Съюз на съветските социалистически републики било проведено от държавното управление. Училищата провеждали наложителни състезания за събиране на боклуци. За възрастни страната предложила един тип ваучър, който разрешава на човек да купува огромни литературни творби в подмяна на боклуци. Например, предаваш 20 кг хартия и получаваш един том от цялостната сбирка творби на Александър Дюма.

Как изглеждаха типичните руски домове

МАЛКО НОСТАЛГИЯ Пожарна охрана СОЦА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Вещите и модификацията от соца, които носят носталгия

ПОПУЛЯРНИТЕ ВЕЩИ ОТ СОЦА - ПРИПОМНЕТЕ СИ

Най-абсурдните лозунги от времето на комунизма

Колбасен трен

Преди празниците жителите на дребните обитаеми места постоянно пазарували от огромните градове. Особен интерес е имало към салами. Желаещите да купуват салами са толкоз доста, че по някои направления железопътните служащи даже закачали спомагателни вагони към влаковете.

Споменът от Съюз на съветските социалистически републики, който изплаши Съединени американски щати

Нещата от 90-те, които няма да ни липсват

Червена светлина в банята

Фотографията беше едно от обичаните занимания на руската юноша. Но да вадите фотоси в професионални студия е необикновено скъпо. Затова националните занаятчии неотложно усвоиха този опит в баните.

Музика върху костите

Много жанрове са били неразрешени в Съюз на съветските социалистически републики като "империалистически " и "водещи до разврат ". Записването на рокендрол или джаз беше съвсем невероятно. Така че хората измислиха по какъв начин да вършат записите, употребявайки рентгенови изображения.

МУЗЫКА НА КОСТЯХ
1 ноября — 10 декабря, 12:00 — 20:00
Новая Голландия — Набережная Адмиралтейского канала, 2https://t.co/6TXQzVehpA pic.twitter.com/OyygNzK8Ty
— The Afisha (@TheAfisha) November 1, 2017
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР