Ако сте в група от хора, това може драматично да

...
Ако сте в група от хора, това може драматично да
Коментари Харесай

Как групата от хора променя вашата интелигентност

Ако сте в група от хора, това може трагично да промени вашата когнитивна функционалност, откри ново проучване, като обстановката е изключително годна при дамите. И, шегата настрани, някои срещи в действителност могат да ви създадат по-глупави, в сравнение с сте били преди този момент. Оказва се, че хора, които се пробват да вземат решение проблеми в група, губят към 15% от своя коефициент на просветеност. И точно дамите са извънредно уязвими към този интелектуален спад. 

Професор Рийд Монтагю, водещият академик от екипа, провел проучването, изяснява: “Ние започнахме с хора, които бяха разпределени съгласно равнищата на своите коефициенти на просветеност. След това ги подредихме в дребни групи и ранкирахме тяхното показване на редица когнитивни задания. След като ги информирахме за тяхното показване на дилемите се откри забележителен спад в способността на някои участници в проучването да позволяват когнитивните проблеми. Социалната противоположна връзка има в действителност съществено въздействие ”.

Въпреки че в проучването е било употребявано премерване на коефициента на просветеност в действителния живот резултатите нормално се показват по директно с метода говорене на хората и със наличието на това, което споделят. Какъвто и да е подлежащия механизъм, който задвижва смяната, когато хората одобряват информация за тяхното обществено състояние в дадена йерархична конструкция, било професионална, академична, политическа или общосоциална, това визира равнището на техния разсъдък. И присъщата специфичност е, че осъзнаването на по-нисък обществен статус от този на останалите в групата визира негативно коефициента за просветеност.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР