Aко сте успешен професионалист - финансист, инженер, програмист, маркетолог, юрист,

...
Aко сте успешен професионалист - финансист, инженер, програмист, маркетолог, юрист,
Коментари Харесай

Престижната ЕMBA програма на University of Sheffield

Aко сте сполучлив експерт - финансист, инженер, програмист, маркетолог, правист, медицински лекар или фармацевт и сте достигнали равнище в кариерата си, при което ви се постанова да управлявате хора, планове, финанси, а нямате нужните структурирани познания и опит вие сте идеалния претендент за EMBA програмата на University of Sheffield. Освен, че ще придобиете познания в сфери, в които те ви липсват, ще можете да споделите опит в сътрудници на сходни на вашата позиции от целия район на Югоизточна Европа.

Повече от 27 година влиятелната EMBA стратегия на University of Sheffield се предлага в Солун, в интернационалния факултет на английския университет - Сити Колидж. През последните години локациите на преподаване на програмата в района се усилиха и към този момент са 8 - Солун, Букурещ, Белград, Киев, София, Ереван и Тбилиси. В София програмата започва през месец ноември, 2015 година " В България образователното заведение присъстваше единствено с бакалавърските и магистърските си образования в региона на финансите, маркетинга и мениджмънта. ", показа зам. ректора на университета доктор Мегаклис Петмезас. Екзекютив МБА програмата е двугодишна, задочна, включва 13 модула и дисертация. 8 от модулите се преподават в София, 4 в Солун и един в Шефилд, Англия. Обучението приключва със специализация по една от 6-те специалности - Мениджмънт, Маркетинг, Финанси, Логистика, Здравен мениджмънт и Мениджмънт в региона на човешките запаси.

Програмата е извънредно комфортна и съобразена със забързания живот на днешния деен човек. Лекциите са в петък вечер, събота и неделя - един път месечно. Всеки от студентите разполага с програмата за цялата образователна година напред, дружно с датите на идните модули във всичките 6 местоположения на преподаване - София, Солун, Букурещ, Белград, Киев, Ереван и Тбилиси. В случай, че датата на модула в София не е комфортна за претендента заради служебни или персонални задължения, той може да посети някоя от другите 6 местоположения, в идващ или предишен уикенд.

При довеждане докрай, студентите получават EMBA тапия, която могат да получат непосредствено на гала в Шефилд, Англия, както и Level 7 Diploma oт Chartered Management Institute. Програмата е акредитирана от: NARIC, UK, BAC, AMBA, AACSB, CMI и други

" В EMBA програмата на университета в Солун се включват доста български топ мениджъри, които се подреждат измежду водещите ни студенти още от началото й през 1993 година От години обмисляме решението да стартираме да я предлагаме непосредствено и в България. Основната причина да го създадем е натискът от студентите ни, които желаят да получат интернационална EMBA тапия на толкоз високо равнище в личната им страна ", разяснява Петмезас. По думите му провеждането на програмата в София ще даде опция на мениджърите да понижат пътуванията и разноските си и по-ефективно да комбинират работа, учене и персонален живот. В същото време те ще запазят опциите за създаване на контакти с мениджъри от целия район, защото някои от курсовете ще се организират и в Солун, където ще участват всички студенти дружно, акцентира доктор Петмезас. Предвидени са и в допълнение по една образователна седмица в Солун, в края на втората образователна година и в University of Sheffield във Англия, през юни на първата образователна година.

" Над 500 български мениджъри са приключили програмата като най-често срещаните промишлености, от които идват са: Телекомуникации и ИТ, Банки и Финансови институции, Бързооборотни артикули, Фармацевтика, Миннодобивно дело, Производствени предприятия и други Финансирането на програмата е или лична инвестиция на всеки студент, когато той е бизнесмен или не желае да се обвърже с по-дългогодишен контракт с компанията, за която работи сега, или е инвестиция на работодателя. Имали случаи и един шеф да изплаща инвестицията на различен, при прекачване на чиновник от една компания в друга ", споделя доктор Петмезас и добавя: " над 80% от нашите МБА студенти претърпяват кариерно развиване още до момента в който учат при нас, плановете, които създават са основани върху фирмите, в които работят и след 10 - 12 курсови работи за една компания, когато я погледнеш от всичките й гледни точки - финанси, маркетинг, човешки запаси и бизнес процеси, то може да се окаже, че я познаваш толкоз добре, че си подготвен да й бъдеш CEO. "

Обучението включва, за всички студенти така наречен " Career Coaching Programme ". Coaching програмата е структурирана по този начин, че да въодушеви, стимулира и поддържа студентите в тяхното професионално и академично развиване, тъй че да реализират оптимални резултати. Чрез програмата, студентите биват обучавани по какъв начин да стимулират, да ръководят спорове, да делегират и да станат по-ефективни водачи.

Изискванията за кандидатстване включват - професионален управителен опит - най-малко 3 години. Отлично притежаване на британски език, потвърдено с предишно обучение на британски език от бакалавърска или друга магистърска стратегия, или с езиков документ. В случай, че гореспоменатите квалификации за притежаване на британски език не са налични, се поставя изпит в представителния офис на университета в София. Друго условие за кандидатстване е даване на професионална рекомендация и мотивационно писмо.

Повече информация, четете

Тел. 02/961 62 63; 0888/435750

*материалът е възложен от City college
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР