Ако сте сред почитателите на лука, със сигурност не искате

...
Ако сте сред почитателите на лука, със сигурност не искате
Коментари Харесай

Как да се отървем от миризмата на лук?

Ако сте измежду феновете на лука, сигурно не желаете другите да знаят за вашата обич към него.
Неприятната миризма след потреблението му е главен минус. Всички знаем какъв брой е потребно да се употребява лук, само че от време на време го заобикаляме поради характерния мирис.
Обикновено след потреблението му се запътваме към банята, с цел да измием усърдно зъбите си. В случая е наложително да се употребява и конец за разчистване на пространствата сред тях, както и ментов разтвор за изплакване на устата.

И за последна победа над миризмата на лука е добре да се дъвче дъвка. Но в случай че не разполагате с четка и паста за зъби, сдъвчете няколко стръка пресни билки  като босилек, кориандър, магданоз или маточина. 
Запознайте се и с другите способи за туширане на неприятната миризма.
Кафе или лате
Можете да пиете лате или да сдъвчете няколко зърна натурално  кафе - знае се, че то се оправя добре с миризмите. Може да опитате и с половин чаена лъжичка смляно кафе, което би трябвало да се задържи в устата за няколко минути.
Млечни артикули, ядки, канела и плодове
 Салата от печен лук Салата от печен лук
Рецептата за тази салата е извънредно лесна за подготвяне. Необходими са ви малко артикули, които има във всяка една кухня и е изключ...
Млечни артикули (мляко, кисело мляко, кефир, заквасена сметана),  ядки  (бадеми, орехи или ананас ), канела, лимон, ябълка и ананас - това са част от надеждните средства за унищожаване на неприятната миризма на лука.
Мирис на лук върху кухненски принадлежности и в кухнята
За да премахнете миризмата на лук от тенджера, изсипете 2 супени лъжици в оцет в нея. Поставете я на котлона и кипете течността. След това измийте с елементарен препарат. Между другото, това оказва помощ да се отървете от миризмата на лук и в самата кухня.
Поръсването със  сол може да помогне за унищожаване на неприятния остатъчен мирис върху лъжица, вилица, нож или дъска за рязане - просто я втрийте добре в повърхността и изплакнете.
С ножа, употребен за нарязване на лука, можете да нарежете недопечен картоф или морков  - това съвършено почиства острието и отстранява миризмата.
 Експерт: Обонянието ни може да липсва месеци след преболедуване на COVID-19 Експерт: Обонянието ни може да липсва месеци след преболедуване на COVID-19
Паросмията или изкривеното разбиране на миризми може да бъде една от дълготрайните последствия от заболяването, породена от ковид (...
Мирис на лук по ръцете
Най-лесно е да се справите с този проблем. Много от гореспоменатите средства ще оказват помощ - сол, кафе, оцет, лимонен сок.
Просто измийте ръцете си със сапун и по-късно втрийте филиз свеж босилек или естрагон в дланите си.
Ако решите да натриете ръцете си  със сол, не забравяйте да употребявате овлажнител - солта мощно изсушава кожата. 
В случая оказва помощ и втриването на мокра захар в ръцете.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР