Ако сте следили представянето на експонатите на ELECTRO MOBILITY EXPO

...
Ако сте следили представянето на експонатите на ELECTRO MOBILITY EXPO
Коментари Харесай

Носителят на най-престижната награда за дизайн за 2018-та – скутерите INOKIM на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018


Ако сте следили представянето на експонатите на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 дотук сте разбрали, че електрическата подвижност значи независимост. Свобода като чувство, улеснение на шофиране, функционалност, ниска цена на пътуването, гратис паркиране, без налози, нулеви излъчвания, чист въздух, чисти градове, съвременен метод на живот. В Западна Европа по-отдавна, а към този момент и у нас, се прокрадват хрумвания да слезем от колите, изключително в градовете и да погледнем към опциите за персонална електрическа подвижност. Става дума за електрически скутери и колела, които обезпечават експедитивност и улеснение на напредване, свободата на персоналното транспортно средство и в същото време ни избавят от тапите и компликациите с паркирането.

На ревюто от 13-ти до 16-ти септември ще видите OX/Super – най-новият модел на INOKIM, който „ ДТК Електроникс “ ще покажe в Sofia Ring Mall. Този електрически скутер носи характерностите на Sport Utility Vehicle и се движи еднообразно добре и в града, и в извънградски условия. Той е лек и стилен, което към този момент се е трансформирало в потребност; може да вози безпрепятствено, даже по неравномерен терен и в същото време има задоволително мощ, с цел да се изкачва и по хълмове. Безшумният безчетков мотор с мощ 800W (върхова 1300W) на задното колело и мощната литиево-йонна батерия разрешават на OX да изминава разстояние от 110 км с едно зареждане на батерията и да развива скорост до 45 км/ч. А в случай че сте любопитни за комфорта на напредване, изпробвайте системата за окачване на INOKIM ОХ, която разрешава на лидера да контролира позицията: по-висока при недодялан терен и по-ниска за по-добра непоклатимост при по-висока скорост. Заслужено марката е притежател на тазгодишната премия за продуктов дизайн - RedDot Award:Product Design 2018 – от един от най-престижните състезания за дизайн и нововъведения в света.

Потенциалът и функционалността на електрическите транспортни средства е оценен и от бизнеса в областта на логистиката и услугите. При това от българска компания, която към този момент 12 години основава електрически транспортни средства. „ Телком Инженеринг “ ще показа на ревюто напълно електрическо плътно триколесно транспортно средство, серийно произвеждане, което към този момент се предлага на пазара. Тези електрически мини камиончета дават опция за нулеви излъчвания за локален превоз, работят безшумно, имат електродвигател 1000W, бързо зареждащи се акумулатори и могат да се похвалят с пробег от 180 км. с едно зареждане. Зарежда се непосредствено от мрежата за 4 часа или посредством фотоволтаичен панел, което лишава малко повече време – от 8 до 10 часа. С товарен размер от 1.7 до 2.4 куб.м. и потребен товар от 450 кг., те са извънредно комфортни за градска логистика, комунални услуги, разносна търговия и мобилно предложение на храни и питиета, както и за селскостопанска активност, вътрешнозаводски превоз, обслужване на затворени пространства. Ускоряват до 30 км. единствено за 6 секунди, а оптималната им скорост е 45 км/ч.

Съвсем скоро в България ще стартира сглобяването на още един тип лекотоварни електрически коли, които ще забележим за първи път на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. METRO 500 на китайската компания Cenntro Automotive Group са функционални напълно електрически миниванове с необятен набор на приложение. Изминават сред 80 км (Lead Acid) и 120 км (LiYon) с едно зареждане на батерията, а себестойността на 100 км. пробег е под 3 лв.. Батерията им е с размер 72 VDC и се зарежда за 6 до 8 часа. Обемът на багажника е 2,1 м3 с товароносимост до 500 кг., което разрешава на търговци и снабдители да извършват ежедневните си задания по най-благоприятен метод. METRO 500 има electro meter за изчисление на оставащия пробег, съгласно терена и стила на шофиране. Това е доста скъпо в бранша на доставките, където " последната миля " е изключително значима, както другите удобства за лидера - навигация, климатик, камера за задно виждане.

Не пропускайте на ревюто да разгледате разработките на единствения български производител на зарядни станции - „ Елпром ЕМЗ “ ООД, гр. Шабла. Компанията ще покаже две свои серии - „ MAR CSM “ и “ VAL GSM “ които, въпреки и в произвеждане единствено от 2017 година, към този момент обират софтуерни награди – златен орден от Международния панаир Пловдив 2017 и огромната премия „ Кубратов меч “ 2018 на Националната браншова организация за електрическа подвижност (ИКЕМ) за повсеместен принос, включително и за развойна активност за мощните им станции до 43 kW. Те са с железен корпус и висока степен на отбрана и резистентност, което разрешава да бъдат инсталирани тук-там с рискови температури и висока мокрота. Освен това са извънредно мощни (43 kW при 400Vи оптимален произлязъл ток 3 х 63А за периодичност 50 Hz), което дефинира скоростта на зареждане само от потенциала на зарядното устройство на борда на автомобила. Осветен екран демонстрира до каква степен е стигнал зарядния развой, а връзката с потребителя може да се реализира на български, британски или съветски език. Такива станции към този момент са конфигурирани в България (12 бр.), Оман, Татарстан, Узбекистан, а скоро – и в Лисабон, Португалия.

ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 е първото профилирано ревю за електрически автомобили в България и ще се организира от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall, под патронажа на министъра на околната среда и водите. Вижте изложителите:https://emobilityexpo.eu/bg/visitors.html. Очакват Ви 4-дневна галерия, еднодневна конференция, тест драйв и демонстрации. Входът за ревюто е свободен. Регистрирайте се за конференцията тук: https://emobilityexpo.eu/bg/conference/registration.html

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР