Ако сте шофьор и карате колата си в Пловдив, има

...
Ако сте шофьор и карате колата си в Пловдив, има
Коментари Харесай

Десет златни правила за шофиране в Пловдив



Ако сте водач и карате колата си в Пловдив, има някои трикове, които е добре да спазвате, с цел да сте в крайник с трафика.

Пловдивчанинът Антон Иванов разгласява вав фейсбук групата „ Забелязано в Пловдив “ 10 златни правила, които би трябвало да съблюдават водачите под тепетата, в случай че не желаят да се усещат прецакани.

Вижте занимателния текст:

1. Никога не оставяйте повече от 3 метра отдалеченост от предната кола, това се смята за покана за задминаване от задния.

2. При промяна на лентите никога не подавайте мигач, по този метод водачът в другата лента ще разбере за желанието ви и мигновено ще ви блокира (това важи кардинално и за всички други маневри).

3. Да стигнете пръв до идващия червен светофар е въпрос на чест и геройство. Само цялостните неудачници са последни. Старайте се в това отношение.

4. Ако въпреки всичко сте в по-задна позиция на светофара и другите коли към този момент са се наредили, само че са оставили свободна лентата за ляв/десен завой (защото са неудачници), имате неповторимия късмет да изрежете всички на скорост през свободнота лента при светване на жълтото. Чувството е неповторимо, подсигурявам.

5. Никога, но в никакъв случай не спирайте на жълта светлина или до 5 секунди след светване на алено. Това е причина за ПТП.

6. Ако има затруднение на пътя, стремително навийте кормилото и изрежете тези пред вас с мощно натискане на клаксона. Те също ще се опитат да заобиколят. Който е по-бърз, той печели. И в живота е по този начин.

7. На пешеходна пътека постоянно се опитвайте да минете пред пешеходеца. Ако въпреки всичко се наложи да спрете, постоянно спирайте от близката страна на пешеходеца. По този метод ще се изрежете незабавно зад тила му, а прилежащата кола ще би трябвало да изчака пешеходеца. Внимание - постоянно има риск прилежащата кола също да изреже пешеходеца, и да мине пред него. Преценете обстановката на място за да спечелите скъпи секунди пред съседа, и да постигнете задачата от т. 3.

8. При мощен дъжд или снеговалеж би трябвало наложително да карате колкото е допустимо по-бързо. Това е златен късмет да постигнете задачата от т. 3, и да докажете на всички какъв брой са зле, като се влачат по пътя. Имайте поради, че на пътя ще има и други играчи, тъй че би трябвало да сте безкомпромисни.

9. Правилникът за придвижване е пожелателен. Няма потребност да го спазвате, тъй като никой не го съблюдава.

10. Не се съобразявайте с никого, само че най-много с образователни коли, нови водачи, майки с колички и друга сходна сган. Нека научат от рано, че животът не е елементарен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР