Ако сте се питали какви ги вършат кучетата и котките,

...
Ако сте се питали какви ги вършат кучетата и котките,
Коментари Харесай

Какво правят домашните любимци, когато ги няма стопаните им?

Ако сте се питали какви ги правят кучетата и котките, когато останат сами вкъщи, можете да потърсите отговори в английско изследване, разкриващо тайния живот на четириногите питомци , написа в. " Дейли остарял ".

Допитването, направено от благотворителната организация " Блу крос ", демонстрира, че над 50 % от стопаните изпитват паники , когато оставят домашните си любимци сами. Водени от сходни терзания, една четвърт от интервюираните споделят, че са сложили камери за наблюдаване в домовете си.

Какво демонстрира изследването? Благодарение на камерите се схваща, че питомците най-често дъвчат мебелите, лаят неоснователно и непрекъснато търчат из къщата .
 
 домашни любимци котка куче iStock/Getty Images

Резултатите разкриват също, че 16 % от домашните любимци отварят хладилника .-->
 
 домашни любимци котка куче iStock/Getty Images

Макар да правят много пакости, четириногите членове на фамилията употребяват огромна част от времето си уединено, с цел да наваксат със съня .
 
 домашни любимци котка куче iStock/Getty Images

" Камерите за наблюдаване са извънредно потребни. Благодарение на тях стопаните могат да схванат какво влече питомците им, което в някои обстановки може да се окаже животоспасяващо - както в тази ситуация с куче, което оставено единствено тършува из хладилника и шкафовете за храна. И въпреки домашните любимци да са считани за членове на семейство, не липсват случаи, в които стопаните се отхвърлят от тях точно поради държанието им, когато са оставени сами. С помощта на камерите притежателите могат да си обезпечат успокоение и в действителност да схванат потребностите на четириногите си питомци ", споделя Райън Нийл от " Блу крос ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР