Ако сте родители в един момент няма как да не

...
Ако сте родители в един момент няма как да не
Коментари Харесай

Колко ще ни струва да изпратим детето си да учи в чужбина?

Ако сте родители в един миг няма по какъв начин да не настъпи и значимият въпрос обвързван с децата ви, а точно този за тяхното обучение. Най-често положителното обучение и средата са основни за положителната реализация на всеки младеж. Това е и една от аргументите, всеки родител ангажирано да взе участие в избора на лицей и университет, изключително когато е обвързвано и с алтернативата сред обучение в страната и това в чужбина.

Факт е, че са нужни не малко средства и колкото по-рано родителите си зададат въпроса „ Как да осигурим средства за образованието на децата си? “, толкоз по-малко неприятни изненади и разтърсвания ще усетят в стандарта си на живот, когато пристигна моментът. Този въпрос сигурно би породил възприятие за неопределеност и терзание в някои от хората, по тази причина е хубаво да се раздели по следния метод:

1. Колко средства ще са нужни, с цел да покрием разноските за обучение на детето си

Знаете ли че, общият разход за бакалавърска степен (4 години) в страна от Европейски Съюз възлиза на към 72 000 лева, против много по-скромната сума от 20 000 лева за България. Разбира се, с изключение на таксите за образование, има и други по-големи разноски като да вземем за пример наемите на помещение, които дружно с режийните разноски доста се увеличаха, заради високото равнище на инфлация. От графиката на Карол Капитал по-долу, можете да добиете визия какъв брой ще ви коства по години в случай че детето ви учи в България или в друга страна от Европейският съюз.



2. Как да изберем верните финансови принадлежности за спестяванията си, с цел да реализираме задачата си?

Ако разчитате единствено и само на добра дисциплинираност, която ще ви помогне да не взимате от заделените настрани спестявания, то има огромна възможност след избран интервал от време да се окаже, че сте изгубили част от цената на дадените спестявания. Коя е повода? С една дума – инфлацията! Тя е врагът на всички спестявания, даже когато е в естествени граници от 2-4% годишно. Във времена на висока инфлация, на каквито ставаме очевидци и тази година, тя е изключително значим фактор, с който би трябвало да се съобразим. Ако оставите заделените си спестявания в кеш или на банков депозит, те ще бъдат незащитени от инфлацията. Именно това е и повода, заради която е целесъобразно да потърсите различен вид, посредством който ще имате по-големи шансове да запазите цената на спестяванията си, а даже и да ги увеличите дълготрайно. Например, един подобен финансов инструмент е регулярното вложение на вноски в пестелив проект като този на Карол.

 

3. Кога да стартираме да спестяваме и по какъв брой да отделяме, с цел да съберем нужната сума?

Ако решите, че желаете да сте готови финансово в точния момент, е добре да знаете почти към каква последна сума ще се стремите, дали ще покриете вие цялостното образование или единствено част от него и затова какъв брой спестявания, вложения и вноски ще са ви нужни. По-долната таблица ще ви даде визия какъв брой пари бихте имали насъбрани според от момента, в който започнете да инвестирате и по какъв брой.



*Бонус факт: най-силният актив, когато става въпрос за финанси и вложения е времето. Колкото по-рано започнете да инвестирате и оставяте вложенията си да работят за вас за дълъг интервал, толкоз по-висока възвращаемост бихте могли да получите.

Представете си какъв брой по-лесно и без терзания ще можете да се погрижите децата ви да имат обучение на равнище, стига в точния момент да предприемете дейности. Ако се интересувате повече по тематиката, включете се в безплатния уебинар на Карол Капитал „ Как да подсигурим образованието на децата си “?, който ще се организира на 29 септември (четвъртък) от 4.30 часа.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР