Ако сте родител на четвъртокласник или петокласник, понякога може да

...
Ако сте родител на четвъртокласник или петокласник, понякога може да
Коментари Харесай

Новите учебници по компютърни технологии 5. и 6. клас са готови

Ако сте родител на четвъртокласник или петокласник, от време на време може да се чувствате неуверени, когато се постанова да работите с таблица в Excel или да извършите PowerPoint презентация.

Е, с вашите деца няма да е по този начин. Те учат компютърно моделиране от 3. клас, а от новата образователна година в 5. и 6. клас ще надградят своите познания за основаване на компютърен воин и сюжет за анимация със средствата на програмирането. Ще учат необятен набор от технологии, свързани с компютрите и с потреблението на информацията от интернет.

Новите учебници по компютърно моделиране и осведомителни технологии към този момент са подготвени. Издателска група „ Просвета “ заяви, че всичките ѝ четири плана (по два за 5. и 6. клас) са минали сполучливо първия стадий на по оценяването и са утвърдени от експертната комисия на Министерството на образованието и науката (МОН).

„ Нашите учебници са написани налично и в това време построяват високо равнище на цифрови умения у младежите. Авторите ни имат дълготраен опит в основаването на образователна литература, по тази причина учебниците дават отговор освен на условията на МОН, само че и на най-високите европейски стандарти “, споделя Невена Чардакова, редактор в „ Просвета “.

Електронните разновидности включват интерактивни задания, игри, примерни планове и заготовки. Те обогатяват наличието на печатния учебник и включват разнородни запаси – видеоуроци, къси е-уроци, интерактивни проби и видеоматериали. Всички те може да се употребяват както независимо, по този начин и в час, допълват от „ Просвета “.

Електронните учебници се достъпват през платформата е-просвета, в която има над 40 000 просветителни материали от детската градина до 12. клас.

След утвърждението от МОН идва вторият стадий – учителите би трябвало да преценяват дали учебниците са пригодни за работа в учебно заведение. Едновременно с това те ще изберат по кой учебник ще преподават през идващите три години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР