Ако сте решили да пътувате някъде в следващите месеци, а

...
Ако сте решили да пътувате някъде в следващите месеци, а
Коментари Харесай

Тази страна дава $3000 на всеки турист, който я посети и се зарази с коронавирус там

Ако сте решили да пътувате някъде в идващите месеци, а един от вероятните избори за дестинация е Узбекистан, то вероятността да се болестите от ковид там е минимална. Или най-малко по този начин счита държавното управление на страната.

Всъщност числата приказват сами за това - в Узбекистан живеят над 33 милиона души, като там до момента има единствено 19 умряли, които потвърдено са били инфектирани с вируса.

Заради това управляващите в страната считат, че са едно от най-безопасните места за пътувания през тази година. Ето за какво те се надяват да привлекат повече гости с акцията си " Safe Travel Guaranteed ". Тя ще предлага отплата от 3000 $ за гости, които се окажат инфектирани след визитата си там, описват от Business Insider.

Узбекистанският президент Шавкат Мирзийоев е подписал указ през тази седмица, съгласно който междинната сума на разноските за лекуване на ковид в страната е точно 3000 $.

" Искаме да успокоим туристите, които желаят да дойдат в Узбекистан ", споделя Софи Иботсон, която е туристически представител на страната във Англия.

" Правителството е толкоз уверено, че равнището на сигурността и хигиеничните ограничения в бранша ще защитят туристите от заразяване, че президентът и е подготвен да каже: " Ако се болестите с ковид по време на вашата отмора в Узбекистан, ние ще ви компенсираме ", изяснява тя.

Разбира се, има измама за посетителите, които ще могат да получат компенсацията. Те ще бъдат задължени да създадат обиколката си в страната с локален гид.

Гидовете, както и местата за настаняване и даже забележителностите ще би трябвало да покрият строги санитарни условия, с цел да получат документ, който да подсигурява тяхната сигурност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР