Ако сте раздразнителни, нервни, тревожни, не спите добре и страдате

...
Ако сте раздразнителни, нервни, тревожни, не спите добре и страдате
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото, ако намалите кафето до едно на ден?

Ако сте раздразнителни, нервни, тревожни, не спите добре и страдате от недобра централизация, кафето може да е в основата на тези проблеми. Любителите на кафето, които пият по няколко чаши дневно, мъчно ще си признаят, че кофеинът им въздейства. Те дотолкоз са привикнали с обичаната си черна напитка, че са склонни да бранят потреблението ѝ до дъно, убеждавайки се, че тя не им въздейства зле като на другите.

Разбира се, при другите хора въздействието на кофеина не е еднообразно, само че това не значи, че отрицателно въздействие не съществува. Ако сте привикнали да пиете повече от 4 чаши кафе дневно, които се смятат за безспорна горна граница на позволен дневен банкет, вероятността тялото ви да изпитва отрицателните странични резултати на кофеина е огромна.

Какво ще се случи в тялото ви, в случай че намалите кафето до една чаша дневно?

Може да изпитате неприятни признаци

Тъй като организмът ви е привикнал с кофеина, вероятността да получите някои неприятни признаци, породени от отсъствието му, е огромна. Най-често това са главоболия, леки тремори, безпокойствие, раздразнителност, меланхолия, компликации в съсредоточаването. С течение на свикването с понижената доза кофеин дневно неприятните чувства отшумяват.

Може да помогне за облекчение на проблеми с пикочната система

Един от присъщите странични резултати на кофеина е увеличената диуреза. Кафето е диуретик, който дехидратира тялото и провокира увеличено обособяване на урина. От една страна това е добре, тъй като с ускорената диуреза се изхвърлят повече отрови от тялото, които другояче се задържат. От друга обаче, кафето основава киселинна среда в тялото, която подхранва бактериите в разнообразни органи и системи, в това число в пикочните пътища, което може да утежни разнообразни инфекции и болести.

Може да помогне на храносмилането

Много хора, които пият по няколко кафета дневно, изпитват парене в гръдната област и връщане на стомашни киселини. Това е предизвикано още веднъж от киселинността на напитката и нейните дразнещи резултати по отношение на стомаха и червата. Когато намалите кафето до едно дневно, тези неприятни положения би трябвало да затихнат.

Полезните бактерии в червата ви ще покачат броя си

Пиенето на огромни количества кофеин дневно работи отрицателно върху растежа на бактериите в червата. Киселинността му ги потиска и пречи на естественото протичане на храносмилането и усвояването на веществата. Намаляването на приема на кофеин води до нарастване на потребните бактерии и удължение на виталния им цикъл.

Сънят ви ще се усъвършенства

Ако се борите с компликации в съня, пробвайте да намалите кафето. Колкото и да не ви се има вяра, че то не ви пречи, това не е по този начин. Кофеинът влияе незабелязано на нервната система и пречи на протичането на циклите на съня по най-здравословния метод. Намаляването на кофеина има благоприятен резултат върху заспиването и понижава нощните събуждания./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР