Ако сте работили в какъвто и да е бизнес, вероятно

...
Ако сте работили в какъвто и да е бизнес, вероятно
Коментари Харесай

Бизнесът обича смелите!

Ако сте работили в какъвто и да е бизнес, евентуално сте чували репликата: " Това няма по какъв начин да стане! ". За да се откроите, от време на време би трябвало да нарушите някои правила. Трябва да измислите неповторими способи да продавате на пазара вашия артикул и да имате смелостта да опитате нещо ново, а също и да преодолеете отводите, написа Бари Фарбър за Inc.com. 

Ако ви липсва доза убеденост, пробвайте с някоя от тези хрумвания:

1. Не слушайте какво споделят другите

Когато разгласих автобиографията на първенеца по скейтборд Анди Макдоналд стана ясно, че тя ще излезе едновременно с новия разказ за Хари Потър. От издателството ми споделиха, че ще е доста мъчно да се провеждат каквито и да е промоции, тъй като цялото внимание на магазините е ориентирано към Хари Потър. Въпреки това се обадих на пет от най-хубавите книжарници и от всяка от тях споделиха, че биха желали да създадат промоция на книгата с разпределяне на подписи от създателя. Защо тогава първата реакция на издателството беше, че няма по какъв начин да стане? Защото просто ги беше боязън или пък нямаха предпочитание да вдигнат телефона, с цел да попитат хората.

2. Провеждайте персонални срещи

Когато някой ви каже, че нещо е невероятно в писмен тип, не се отхвърляйте. Поискайте персонална среща с индивида, който стои зад този отвод. Личният контакт е в основата на доста достижения. Лесно е да си стоите в офиса и да получавате отводи. По време на персоналния контакт може да откриете, че повода, заради която ви отхвърлят е доста друга от това, което мислите. Очи в очи, трудностите могат да бъдат преодолени по-лесно. Затова идващия път, когато получите като отговор: „ Това няма по какъв начин да стане “ по мейла или по телефона, съберете кураж и идете да говорите с отсрещната страна персонално.

3. Вижте скритите благоприятни условия

Случвало ли ви се е да получите отвод и след това да се роди друга концепция, която обаче не оферирате от боязън? Грешка! Бизнесът обича смелите. Не се опасявайте да оферирате. Когато ви окажат, постарайте се да разберете какви са аргументите и открийте в тях бъдещите благоприятни условия. Когато една врата се затвори, друга се отваря, нали по този начин? Когато отсрещната страна е смутена от предлагането ви или искрено не го харесва, разберете за какво. Понякога става въпрос за дребни елементи, които елементарно могат да бъдат поправени. Най-сполучливите покупко-продажби не всеки път стават от първия път.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР