Ако сте пропуснали първата част на статията, можете да я

...
Ако сте пропуснали първата част на статията, можете да я
Коментари Харесай

10 фрази, които със сигурност ще ви развалят отношенията с шефа – част II

Ако сте пропуснали първата част на публикацията, можете да я прочетете на този линк.

6. „ Ще опитам. ”

Тази фраза нормално значи, че нямате желание да извършите задачата, която ви е предоставена. Много комфортно, ако нещо се обърка – по този начин се освобождавате от отговорност: пробвали сте, но не се е получило. Всеки път, когато кажете „ Ще опитам ”, шефът ви в действителност чува: „ Няма да го направя. ”. Единствената по-лошо подбрана имитация от тази е: „ Не мога да го направя! ”. Не забравяйте, че в работата е значимо да показвате действителни резултати. Затова е доста по-добре да обсъдите вероятни затруднения, съпътстващи осъществяването на задачата, в сравнение с с цел да покажете по едно и също време почтеност, угриженост и отговорност.

Вместо това е по-добре да кажете: „ Добре, ще го направя! ” или „ Разбира се, единствено имайте поради, че е възможно… ”

7. „ Затрупан съм с работа! ”

Бъдете доста деликатни, когато шефът ви натоварва с спомагателни задания. От една страна, допустимо е да го прави, тъй като не си дава ясна сметка какъв брой доста работа имате в действителност. Тогава се постанова да му откажете по подобаващ метод, като му обърнете внимание, че с цел да се поддържа високото качество на работа, ви е належащо задоволително време за всеки план, а не да „ претупвате ” нещата. От друга страна обаче, допустимо е шефът ви да ревизира дали можете да се справите с друг вид отговорности, тъй като има нещо поради – покачване, смяна на позицията ви в компанията и така нататък Не взимайте прибързани решения и помислете добре върху обстановката. Понякога се постанова просто да му обясните, че ви би трябвало асистент.

Вместо това е по-добре да кажете : „ Все още работя върху плана, който ми възложихте през вчерашния ден. Коя от всички задания е с максимален приоритет? ”

8. „ А аз какво ще получа? "

Съгласни сме, че би трябвало да ви се заплаща работата, която вършите. И въпреки всичко в случай че се изисква да извършите нещо напълно малко в допълнение, няма да се визиите в изключително добра светлина, в случай че си изпросите заплащане за това. Излиза, че сте пресметлив и едностранчив човек, а кой би желал сходен чиновник или сътрудник? Другата прекаленост обаче е също толкоз нелицеприятна, по тази причина бъдете нащрек. Не бихте желали да се превръщате и в „ момчето за всичко ” на офиса и да вършиме услуги на всички. Разчитайте на инстинкта и опита си, с цел да улучите златната среда.

Вместо това е по-добре да кажете: Едно простичко „ Да ” ще свърши отлична работа .

9. „ Това не е мой проблем. ”

Когато работите в екип, това значи, че всеки проблем е на всички. Играете от един тим и е редно да можете да разчитате един на различен. Всеки зародил проблем, който не е ваш през днешния ден, на следващия ден може да бъде. Ако знаете по какъв начин да помогнете да сътрудника си, не го оставяйте да се пече на муден огън и не наблюдавайте злорадо падението му, а му помогнете, освен това без да казвате на началника си. Ако стигне до него така и така, ще разбере две неща за вас: първо, че имате отлични знания и умения, второ – че сте екипен състезател.

Вместо това е по-добре да кажете: „ Не съм специалист, само че съгласно мен… ”

10. „ Помислих си, че… ”

Когато чуе тази имитация, шефът нормално въздъхва и извърта очи. От една страна, отлично е, че най-малко мислите. От друга страна обаче, щом нещо не ви е ясно, най-естественото е да попитате, преди да пристъпите към осъществяването на задачата. Ако ви е позор да попитате, това може да докара до по-сериозни последици. А и си спомнете, че малоумен е единствено оня въпрос, който не е бил заложен. Както казахме и по-рано, способността да признавате грешките си и да поемате отговорност са качества, които се ценят доста по-високо от всяко опрощение.

Вместо това е по-добре да кажете: „ Изглежда е станало неразбирателство и не сме се разбрали. Веднага ще поправя грешката и ще се постарая да бъда по-внимателен идващия път. ”

Разбира се, съществуват и шефове чешити или с толкоз сложни характери, че реакцията им даже на най-обикновена обстановка може да бъде необяснимо последна. В подобен случай би трябвало дда си отговорите на два въпроса: „ Мога ли да си изградя предпазен механизъм и да не обръщам внимание ”, „ Толкова значима ли ми е тази работа? ”

Автор: Цветелина Велчева по материали от Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР