Ако сте пропуснали метеоритния дъжд през октомври, тази вечер (14

...
Ако сте пропуснали метеоритния дъжд през октомври, тази вечер (14
Коментари Харесай

Суперлуние и Бари Уайт тази вечер

Ако сте пропуснали метеоритния дъжд през октомври, довечера (14 ноември) можете да наваксате с различен натурален театър – Луната ще бъде толкоз покрай Земята, колкото не е била от 1948 година насам, единствено на 48 хиляди километра. Такова доближаване няма да се повтори до 25 ноември 2034 година, тъй че остава да се надяваме на безоблачно небе.

Какво би трябвало да знаем? Първо, няма да забележим Луната по този начин, както ни я показват по фотоси. На множеството от тях размерът й е нереално цифрово повишен. Действителното нарастване ще бъде 14 %. Ако имаме шанс с времето, ще я забележим доста ясно като голяма и доста ярка (30 % по-ярка от естественото пълнолуние) Луна. Разбира се, в града светлинното замърсяване се явява още една спънка, по тази причина ще се вижда по-добре отвън обитаемоте места.

Луната изгрява от изток и заради „ лунната заблуда ” (обяснения на явлението можете да получите тук) ще се вижда най-голяма, когато е покрай хоризонта. Това е оптична заблуда, която по натурален метод усилва в допълнение размера на Луната.

Остава да се надяваме на ясно небе, да забележим една ултра Луна и може би да си пуснем Бари Уайт.:-)

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР