Ако сте притежател на видеокарта с марка Nvidia, желателно е

...
Ако сте притежател на видеокарта с марка Nvidia, желателно е
Коментари Харесай

Обновете драйвърите и софтуера на вашата Nvidia видеокарта - има 12 дупки в сигурността

Ако сте собственик на видеокарта с марка Nvidia, налага се да обновите драйвърите и софтуера за ръководство GeForce Experience.

От две изявления на компанията разбираме, че в по-старите версии се крият не по-малко от 12 уязвимости в сигурността – тук и тук. Те са прясно оповестени. Атакуващите могат да употребяват дупките, с цел да крадат информация, да извършват злотворен код, да изключат видеокартата и даже да придобият надзор над цялата система.

Успокояващо е, че множеството от офанзивите изискват местен достъп до машината, която би трябвало да се хакне или най-малко компютър, който да е в местна мрежа с жертвата.
Какво тъкмо да предприемем?
За да се уверите, че вашият Nvidia GeForce драйвър е освежен до последната версия, отправете се към страницата за евакуиране на драйвъри – тук. След това отбележете кой е вашият модел или използвайте приложението за автоматизирано засичане на хардуера. Ще се озовете на съответната страница, от която да изтеглите най-новия драйвър. На компютъра ви би трябвало да се озове версия 441.12 или по-късна.

По отношение обновяването на GeForce Experience, би трябвало да отидете на тази страница и да изтеглите последната версия. Когато обновлението завърши, би трябвало да имате версия 3.20.1 или по-късна.

Обновленията за професионалния клас инсталация – Quadro, NVS и vGPU към момента не са изцяло подготвени. Очаква се да бъдат налични преди 18-ти ноември.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР