Ако сте представител на силния пол и за последно сте

...
Ако сте представител на силния пол и за последно сте
Коментари Харесай

Хапвайте кисело мляко редовно, за да се предпазите от рак

Ако сте представител на мощния пол и за последно сте хапвали йогурт (кисело мляко) преди повече от седмица, евентуално ще пожелаете да преосмислите държанието си - учени от Съединени американски щати са открили, че потреблението на две или повече порции от млечния артикул седмично играе значима роля в предварителната защита на рак на дебелото черво при мъжете, написа в. " Дейли остарял ".

 
Изследването на експерти от Вашингтонския университет е обхванало над 32 000 мъже и над 55 000 дами, следени в продължение на 25 години. Изследователите са открили, че мъжете, консумирали най-малко две порции йогурт седмично , имат с 19 % по-малко аденомни формирания спрямо тези, чието меню не включва млечния артикул. Аденомите са полипи в дебелото черво, които могат да се трансформират в ракови.
 
Резултатите демонстрират също, че за феновете на йогурта вероятността да развият най-рисковите видове тумори е с 26 % по-малка.

 Киселото мляко има благоприятен резултат върху положението на храносмилателната система и лимитира възпаленията ThinkStock/Getty Images
Тъй като наблюдението е обсервационно, експертите не могат да посочат сигурно каква е връзката сред потреблението на млечния артикул и предварителната защита на рака. Изследователите въпреки всичко позволяват, че удобният резултат се дължи на бактериите Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус , както и на противовъзпалителния резултат на йогурта .-->
 
Изненадващо сходна взаимозависимост не е открита при изследваните дами.
 йогурт iStock/Getty Images
И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР