Ако сте поканени на гости на новодомци или просто искате

...
Ако сте поканени на гости на новодомци или просто искате
Коментари Харесай

Бамбукът привлича щастието, жасминът е афродизиак

Ако сте поканени на посетители на новодомци или просто желаете да зарадвате домакините, може да им подарите едно от тези 7 цветя, които носят шанс. Не на последно място с систематизираните от rozali късметлийски растения можете да украсите и дома си. 

Бамбук на щастието

Всъщност растението няма нищо общо с бамука, а е от фамилията на драцените. Отглежда се елементарно и не е капризно. Важно е какъв брой стръка бамбук отглеждате (или сте решили да подарите), тъй като броя има друго обръщение. Например, 3 притеглят щастието и парите, 5 са за благосъстояние, 6 - за шанс, 7 - за здраве, 8 - за разцвет, а 10 - за възприятие за пълностоен живот. Най-силен е резултатът на саксия с 21 стръка бамбук - той носи триумф във всяка сфера на живота.

Дърво на живота

Обикновено това цвете се подарява, когато някой започва нов бизнес или пък стартира нов стадий в живота си, тъй като се счита, че растението ще му помогне. Дървото на живота се приема за цвете на шанса, тъй като има дребни заоблени листа, а съгласно фън шуй такива растения внасят положителна сила в дома. Внимавайте само дали сте му обезпечили задоволително светлина и цветето ще пораства крепко.

Сансевиера

На запад сансевиера е позната още като цвете на свекървата или като " език на свекървата " поради формата на листата. Растението също спада към тези, които носят шанс, тъй като се грижи за здравето на стопаните си, като всмуква токсините от въздуха. Важно е единствено да не го поливате доста.

Жасмин

Жасмин може да си отгледате в домашни условия, за предпочитане навън. Цветето има мощен мирис, който притегля любовта. Смята се, че уханието му има резултат на афродизиак и притегля противоположния пол, по тази причина се подарява на необвързани за да намерят своята половинка.

Пахира

Познато е още като дърво на парите и в действителност е от фамилията на баобабите. Ще познаете растението по преплетените стъбла, които от горната страна приключват с гъста корона от зелени листа. Важно е стъблата да са най-малко 3 или най-добре 5, другояче цветето няма да ви донесе шанс. Пазете стъблата от вода, пулверизирайте листата.

Орхидея

Освен че са красиви, орхидеите ще ви донесат шанс в персонален проект. Смята се, че цветята въплъщават и притеглят любовта. В предишното в някои страни са ги подарявали на млади фамилии с благопожелание за огромно и многодетно семейство. Някои имат вяра също, че орхидеята прави едно другарство по-силно.

Роза

Мини роза в саксия ще стои кокетно в дома ви и ще притегли позитивната сила. Подаряват се с благопожелание за обич, здраве и шанс. Важно е в какъв цвят е розата. Белият се подарява за филтриране на дома от отрицателни мисли, в прасковено - като знак на другарство и за хармонични връзки, лилави - за фамилно благополучие, розови - за радостна къща и сантиментални прекарвания, червени - несъмнено, за обич.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР