Ако сте по-малкото дете в семейството и ако сте момче,

...
Ако сте по-малкото дете в семейството и ако сте момче,
Коментари Харесай

Изследване твърди, че второто дете е по-непослушно

Ако сте по-малкото дете в фамилията и в случай че сте момче, имаме неприятна вест за вас.

Изследване, извършено в Съединени американски щати и Дания твърди, че второто дете в фамилията е много по-големия беладжия у дома. Нещо повече: първото дете може да е по-интелигентно, само че дребното е по-изобретателно в методите да реализира това, което желае и не се свени изключително доста да основава безпорядък и даже да крои възмездие.

Топ 10 на най-известните близнаци у нас

Проучването удостоверява, че в случай че сте по-малкото дете, е по-вероятно да сте били по-буйни във вашето детство.

Данните са взели от десетки хиляди фамилии с две деца, второто от които е момче. Статистиката сочи безкомпромисно: по-малкото дете в фамилията по-често е наказвано в учебно заведение. Нещо повече: по-късно е по-вероятно да влезе в престъпните летописи.
 По-малкото дете е по-проблемното. По-малкото дете е по-проблемното.
Джон Дойл, шефът на изследването споделя: "Резултатите от изследването са забележителни. Показват, че вторите деца, спрямо по-големите им братя и сестри, е доста по-вероятно да влязат в пандиза, да бъдат отстранени от учебно заведение и да бъдат въвлечени в детска престъпност. "

Но преди да изпаднете в суматоха за това какви може да ги свърши второто ви дете, вижте на какво в действителност се дължи това. Може би баткото или каката въобще не са толкоз почтени.

5 известни персони, които са изоставени от родителите си

Ето какво споделя още Дойл: "Първото дете има ролеви модели на държание, които са възрастните. Второто дете обаче взима образец от по-голямото си братче или сестриче, което както се досещате, не е толкоз рационално, колкото родителите. "

Как наподобяват братята и сестрите на най-красивите и известни артисти

Дори и да обръщат повече внимание на второто си дете, е добре въпреки всичко родителите да прекарват повече време и с двете си деца, дружно. Плюс това, първородното дете има едно преимущество: то получава цялото внимание на майката и бащата си в първите месеци от развиването си, за разлика от второто.

Ако сте най-голямото дете в фамилията - честито!

Добре е да знаете, че изследването, въпреки и извършено измежду огромен брой фамилии в две страни, не обгръща фамилии, в които второто дете е момиче.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР