Ако сте от хората, които се хранят здравословно, сигурно сте

...
Ако сте от хората, които се хранят здравословно, сигурно сте
Коментари Харесай

Кое е най-подходящото време да хапваме плодове?

Ако сте от хората, които се хранят здравословно, несъмнено сте се замисляли по кое време би трябвало да консумирате плодовете.

За да извлечете оптималната изгода от тях и да заредите тялото си с потребните хранителни субстанции, би трябвало да ги консумирате в несъмнено време.

Хапвайте плодове заран

Ако похапвате плодове на закуска , ще се чувствате доста по-жизнени и цялостни с сила през целия ден, изключително в случай че имате желание да упражнявате заран и изобилната закуска не е подобаваща в този случай.

Плодовете са източник на антиоксиданти, флавоноиди, витамини, минерали, каротеноиди, фибри, които ще ви карат да се чувствате прелестно през целия ден.

Ако ядете плодове късно вечер, високите равнища на захар може да попречат на съня ви.-->
 плодове ThinkStock/Getty Images
Яжте плодовете постоянно преди главното хранене

Плодовете би трябвало да се употребяват преди хранене . Най-добре е това да става 30 минути преди главното хранене, когато към този момент плодовете ще бъдат смлени и няма да имате проблем с храносмилането.

Не смесвайте плодовете с друга храна

Плодовете не би трябвало се смесват с друга храна. Така се предотвратява ферментацията и се основава чувство за задоволеност. Специалистите предлагат също да се ядат единствено от един тип на хранене.
 плодове ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР