Ако сте от хората, които обичат кафе, имате повод и

...
Ако сте от хората, които обичат кафе, имате повод и
Коментари Харесай

Заради климатичните промени: Намалява реколтата от кафе

Ако сте от хората, които обичат кафе, имате мотив и за наслада, и за терзание.

Според английски учени в умерената консумация на кафе – до 3 – 4 кафета дневно, носи повече изгоди, в сравнение с вреди. Заедно с това обаче, става известно, че количеството създавано кафе може съществено да намалее – поради климатичните промени.

В планините на Източна Уганда кафето е една от най-важните култури, които локалните земеделци отглеждат – някои от тях от генерации.

Те знаят, че растението е толкоз капризно, колкото и тези, които пият напитката от черно злато. Добрият артикул изисква точните надморска височина, температура, слънце и дъжд.

А тази година като че ли нищо не е напълно тъкмо.

Производството продължава да понижава, а разноските са се покачили с 30% от 2015 година Прогнози демонстрират, че до 2050 година измененията в климата могат да понижат подобаващите за развъждане на кафе региони до 88%.

Освен това характерно насекомо, което се е появило в плантациите през последните години, унищожава стеблата на растението. Някои стопанства са изцяло унищожени.

Освен че сходно развиване на нещата това заплашва утринното ни освежаване, това е и опасност за живота на локалните фермерите, защото от брането на плодовете, през преправянето им, изсушаването на зърната и продаването им на пазара – това в Уганда е фамилен бизнес. Всеки член на фамилията на фамилията способства за прихода, това значи, че в случай че развъждането на кафе се окаже невероятно, всички тези хора няма да има с какво да се устоят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР