Ако сте от хората, които обичат да си поръчват храна

...
Ако сте от хората, които обичат да си поръчват храна
Коментари Харесай

Владимир Давчев, основател на BGMenu: Всеки ден продаваме храна за над 1 млн. евро

Ако сте от хората, които обичат да си поръчват храна за у дома или офиса, сигурно ползвате BGMenu - най-популярната услуга от този вид у нас. Наскоро " Хелоу хънгри " - компанията зад BGMenu, бе добита от холандския колос Takeaway.com. Настоящият мениджмънт обаче ще продължи да управлява нещата на локално равнище. За новостите след смяната поговорихме с господин Владимир Давчев, създател на BGMenu.
Г-н Давчев, кои бяха факторите, които наклониха везните в интерес на договорка с Takeaway.com?
Основните аргументи са три. Първо, ще получим опция да изпълним визията си, зачената преди 15 години, и да построим най-голямата платформа за доставка на храна в региона посредством вливане на големи финансови и софтуерни запаси. На второ място, договорката развива, а не изсмуква гения от предприемаческата еко-система - десетки милиони планувани директни вложения в увеличение на екип, маркетинг, разширение на комерсиалната активност. И не на последно място, имаме цялостно сходство на ценностните системи - основаване и насърчаване на артикули и услуги, които водят до позитивна смяна за консуматори и бизнеси, преданост и почитание към чиновници и сътрудници, дълготрайна визия за вложение и развиване на компанията.
Придобиването трансформира ли по някакъв метод предлаганите от „ Хелоу хънгри “ услуги?
Всеки аспект от метода, по-който оперираме, ще бъде непрекъснато развиван и подобряван в идващите години. Технологиите ще са по-устойчиви, новаторски и функционални. Екипът ще се разрасне. Ние и в този момент имаме най-голямата мрежа от заведения за хранене, като единствено извънредните заведения за хранене са повече от всички заведения за хранене на всички съперници. Маркетингът, който досега беше оптимално усъвършенстван, ще бъде 24/7 за идващите 3 години.
BGMenu е измежду най-популярните уеб сайтове за поръчка на храна. Можете ли да споделите малко повече детайлности за работата му? Например какъв брой поръчки се правят приблизително дневно?
Продаваме храна за над 1 млн. евро в България и Румъния дневно.
Какви храни са най-предпочитани от клиентите?
Пица, азиатска храна, бургери и фаст фуд, както и от ден на ден нишови и етнически кухни.
Има ли сериозна интензивност в другите градове отвън София, където оперира BGMenu?
В София към момента е главната централизация, само че всички градове порастват с по-бързи темпове, и в идващите 24 месеца услугата и марката ще са познати на повече от 60% от популацията.
Развивате бизнес с доставки на храна и в Румъния. Как се приема Вашата услуга Oliviera там?
Румънският пазар е доста провокационен и това е втората компания, която сътворяваме там. След трите придобивания на съперници в последните две години, сме съсредоточени върху органически растеж и разширяваме мрежата, навлизаме в нови географски региони и ще бъдем топ рекламодатели за идващите 3 години. Както и в България, Oliviera пораства с над 100% на година за последните 5 години. Планираната агресия ще ескалира растежа над 150% за идващите 3 години.
Споменахте, че предвиждате разширение на екипа. Имате ли по-конкретни проекти за тази агресия?
Предвиждаме екипът ни да стане три пъти по-голям в идващите 18 месеца, достигайки 600 индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР