Ако сте опитвали да убедите вашето семейство или съквартиранти, че

...
Ако сте опитвали да убедите вашето семейство или съквартиранти, че
Коментари Харесай

Коледна украса по-рано - признак, че сте по-щастливи

Ако сте опитвали да убедите вашето семейство или съквартиранти, че не е прекомерно рано към този момент да сложите коледната декорация в дома си , то вие сте по-щастливи от тези, които чакат до последния миг , заключват специалисти по логика на психиката.

Ако сте нетърпеливи към този момент да включите коледните лампички и да украсите елхата, вероятността да имате връзка с детето вътре във вас, е по-голяма .

Декорането по-рано може да ви накара да се почувствате по-щастливи , като ви припомня за годините на вашето детство - времето преди да се наложи да се справяте с отговорностите и напрежението на това да сте възрастни.

 Снимка 325007

" Въпреки че може да има редица симптоматични аргументи, заради които някой да постави коледната си украса по-рано, най-често това се случва по носталгични аргументи , или с цел да преживее магията по-рано , а от време на време и с цел да компенсира пренебрегването в предишното ", споделя Стив МакКеоун, психоаналитик, създател на MindFixers и притежател на клиниката The McKeown, пред UNILAD.

В свят, изпълнен със стрес и безпокойствие, хората обичат да се свързват с неща, които ги вършат щастливи, а коледната декорация провокира тези мощни усеща от детството .

" Декорациите са просто котва или път към старите детски вълшебни страсти на неспокойствие. Така че слагането на коледните декорации по-рано удължава вълнението и ви прави по-щастливи ", добавя Стив МакКеоун.

Украсата на дома освен изпълва с празнична наслада, тя може и да помогне да се сближите със съседите си .

Проучване, оповестено в Journal of Environmental Psychology, разкрива, че декорирането на външната страна на къщата ви прави по-приятелски настроени .

 Снимка 325009

" Вероятно празниците служат и като увещание за това по какъв начин някой обичан човек е бил към момента жив и при нас ", споделя психотерапевтът и създател на " 13 Things Mentally Strong People Don`t Do ", Еми Морин, пред UNTOLD.

" Или може би наблюдаването на коледното дърво припомня на някого какъв е бил животът, когато към момента е вярвал в Дядо Коледа . "

" За хората, които са изгубили обичан човек, празниците могат да послужат като увещание за щастливите времена, които са имали с него в предишното. Ранното декориране оказва помощ да се чувствате по-свързани с това лице ", заключва Еми Морин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР