Ако сте опитни акваристи, тогава сте наясно с факта, че

...
Ако сте опитни акваристи, тогава сте наясно с факта, че
Коментари Харесай

Хищните рибки в аквариума

Ако сте опитни акваристи, тогава сте наясно с обстоятелството, че е доста значимо да разделяте рибките ви в аквариума, имайки поради другите значими критерии. Така да вземем за пример някои от тях са хищни рибки и не е добре да живеят с тези, които не са такива.

Най-често те са по-едри на външен тип и са също по този начин много интелигентни, като това им оказва помощ да хваща своята жертва.

В домашни условия най-често се хранят със специфични храни, които са с високо наличие на скотски белтъци, само че въпреки всичко е мъчно да бъдат притъпени напълно техните естествени инстинкти.

Шест хищни рибки в аквариума

Арована

Този тип аквариумни риби са много едри и е мъчно да бъдат комплицирани с други екземпляри. Имат леко удължено тяло с незначителен плавник на задната част, а също по този начин имат присъщата за типа си челюст. В доста страни тази риба се счита за щастлива, а точно носи шанс и благосъстояние в дома на стопаните си.

Пангасиус

За да се грижите за тези хищници в домашни условия, ще би трябвало да се снабдите с аквариум с съдържимост не по-малко от 500 литра. Пангасиус могат да пораснат на величина до 70 сантиметра, като забавна външна специфичност на този тип е това, че те много наподобяват на акулите, а точно по формата на тялото си, опашката, плавниците и плоската им уста.

 Пангасиус Снимка: TripAdvisor

Риба Оскар

Дори на пръв взор незабавно се вижда това, че тази рибка е див звяр. В природата нейният главен рацион са точно дребните рибки, червеите и насекомите. В домашни условия няма да се постанова да ги храните с жива храна, защото има отлични сухи други възможности. Въпреки това имат много мощно изразени инстинкти, които комплицирано ще бъдат напълно потиснати, като по тази причина не е по никакъв начин добра концепция да слагате в един аквариум с тях по-малките рибки, които елементарно могат да бъдат изядени от тези хищници в аквариума.

Индийски рибен нож

Своето има тези риби са получили заради необикновената си форма на тялото, като те са много едри екземпляри, които се нуждаят от огромен аквариум. Като цяло към другите риби със сходни размери те се отнасят много лоялно, по тази причина в това отношение няма да имате проблеми.

Пирани

 Пираните са хищни рибки Снимка: skeeze/pixabay.com

Червеникавите представители на този тип неправилно са считани за най-кръвожадните риби на Земята. Да, те са хищници, само че това не ги прави най-агресивните на планетата ни. Ловуват най-често на групички, като атакуват нормално по-малките риби и доста рядко на по-едрите от тях. В нормалните си условия са много страхливи, като при някаква заплаха избират да избягат, а не да атакуват.

Тетраодон

Характерна специфичност на тези риби е освен това, че те са хищници, само че и че би трябвало да живеят в соленоводна вода. При заплаха те се надуват като балон, като по този начин доста усилват размера си и плашат врага. Имат четири зъбни пластини, които наподобяват на зъби, които се постанова периодичен на подострят, като за задачата гризат черупките на мидите.

Разнообразието на водния свят може да удиви всеки, като това са единствено част от представителите в него. Те мога да бъдат отглеждани и в домашни условия, като за задачата е значимо да им осигурите доста огромен аквариум, както и да ги храните с подобаващата храна за рибки, имайки поради нормалният им рацион в природата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР