Ако сте на мое място, ще кажете ли Путин, взимай

...
Ако сте на мое място, ще кажете ли Путин, взимай
Коментари Харесай

Зеленски към Радев: Ако сте на мое място, ще кажете ли „Путин, взимай български територии”

Ако сте на мое място, ще кажете ли „ Путин, взимай български територии ”, попита Зеленски Радев. 

Украинският президент Володимир Зеленски е сега на среща с българския си сътрудник Румен Радев на " Дондуков " 2. 

" Искам да изразя нашата взаимност с народа на Украйна и с жертвите от тази жестока война, която бушува и сега. Още в първия ден аз жигосах експанзията против вашата страна. В първите месец България подаде ръка на хиляди жители на Украйна, и доста от тях не престават да бъдат под закрилата на българската страна ", сподели Радев.

Радев съобщи, че не поддържа да се дават български въоръжения на Украйна.

Защото и аз като вас като президент и висш главнокомандващ имам ясни отговорности отбранителните качества на въоръжените сили на България да не отслабват тъй като средата е задоволително тревожна и в нашия район.

" Имам посещаване през днешния ден в София. Благодаря за поканата. Много съм признателен по тази причина, че хората в България подслониха огромен брой украинци. Те схващат, че това не е спор, а война. Трябва да сложим точките. Имаме право на това, тъй като войната е на наша земя. Един от опитите за шантаж на Русия бяха посредством енергоносителите. Това не е война за безсилие на света, а за избиването на украинци ". 

Това съобщи украинският президент пред президентът на България, съобщи " Пловдив 24 ". 

Зеленски попита Румен Радев, в случай че България е в същата обстановка и не и оказват помощ с оръжие, какво ще прави тогава.

" Вие няма да допуснете компромис, сигурен съм ", съобщи той. 

Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна, само че съм уверен, че Украйна един ден ще бъде част от Европа, безапелационен бе той. 

По думите Путин няма да се успокои, до момента в който не ги избие. 

" Това не е просто някакъв различен въпрос. Ние желаеме просто да живеем. Много ми се желае да ме разберете ", акцентира Зеленски. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР