Ако сте минали 40-годишна възраст, най-вероятно не е изненада за

...
Ако сте минали 40-годишна възраст, най-вероятно не е изненада за
Коментари Харесай

Момичетата на 40 да забравят за тази козметика

Ако сте минали 40-годишна възраст, най-вероятно не е изненада за вас, че доста от продуктите ви за тялото, кожата и косата би трябвало да се сменят.

С смяната на хормоните в тялото, с появяването на сивите коси и суха кожа, е значимо да се уверите, че вашия обред за хубост е съгласуван с вашата възраст. А ето какво поучава един от най-известните стилисти оттатък Океана за хубостта на вашата коса.

Ник Пена, притежател и стилист на SalonCapri споделя, че доста дами стартират да усещат косата си доста по-тънка и с по-малка компактност след 40-годишна възраст. “ Всеки обособен космен фоликул става по-малък с възрастта, вследствие на което вие имате по-фина и тънка коса “, споделя той. “С хормоналните промени, които идват с процеса на стареене, косата също става по-суха и чуплива, защото тялото забавя производството на натурални масла. ”

Но преди да изхвърлите всички артикули за коса, които сте употребявали досега, вижте какво тъкмо би трябвало да махнете от ежеденвния си обред, с цел да се радвате на буйна и здрава коса. Ето какво да не употребявате:

Бои, които съдържат амоняк

Защо: “Много стилисти ще предлагат потреблението на трайна багра за коса, защото тя изцяло покрива сивите коси ”, споделя Пена. “Но в случай че употребявате багра с амоняк, тя ще навреди на кутикулата на косъма, което може да направи косата ви по-суха и нежна. ” Затова заложете на по-щадящи за косата формули, които няма да покрият сивото изцяло, само че ще го покрият задоволително, с цел да наподобява косата ви естествена.

 Момичетата на 40 да не помнят за тази козметика

Лакове за коса

Защо: “Силните лакове за коса не разрешават тя да се движи свободно ”, споделя Трой Реворд, старши стилист на John Barrett Salon. “Нищо не крещи “старост ” от една прическа, която стои неестествено и не може да се движи. Затова залагайте на по-нежните формули що се отнася до спрейовете ви за коса. ”

Гел за коса

Защо: “Косата ви губи компактност и може да бъде доста по-лека, в сравнение с е била преди, а толкоз тежки стилизиращи артикули като гела ще я утежнят ненужно и надлежно ще я увредят ”, споделя Пена.

Дълбокопочистващ шампоан

Защо: В момента на пазара се оферират доста дълбокопочистващи шампоани, които идеално измиват косата, само че се оказва, че те не са толкоз потребни за нея. “Този артикул отстранява идеално от косата омазняването и другите артикули, които сте употребявали. Но той също по този начин отстранява естествените и потребни масла, които създава косата и я вършат по-здрава и лъскава. ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР