Ако сте мениджър, на когото изведнъж се наложи да управляваме

...
Ако сте мениджър, на когото изведнъж се наложи да управляваме
Коментари Харесай

Как да управляваме работния екип от разстояние по време на пандемията?

Ако сте управител, на който внезапно се наложи да управляваме екипа си от разстояние, поради ограниченията против разпространяване на новия ковид, сигурно намирате обстановката за предизвикателна. В същото време работата става по-трудна и ненапълно по-странна.

Световната пандемия, икономическата имплозия и новият метод на работа провокираха тревога и заплеснатост измежду милиони чиновници по целия свят. Те в този момент с съображение се тревожат за сигурността на работното си място. И това е изцяло разбираемо. Но за тези, които могат да пренасочат работата си от вкъщи, плановете би трябвало да продължат - работата не може просто да спре.

Ние нагаждаме отдалечената работа в изключителната обстановка и това има и прочувствен темперамент, изяснява пред CNN Сара Сътън, изпълнителен шеф и създател на кариерния уебсайт FlexJobs. Тя дава пет съвета за сполучливо ръководство на обстановката и вашия екип от у дома.
 Тези специалности разрешават работа от вкъщи- заплатите са до 83 000 $ годишно
Тези специалности разрешават работа от вкъщи- заплатите са до 83 000 $ годишно

За някои от тях се изисква единствено бакалаварска степен

Преосмислете целите и задавайте ясна посока на работата

Нищо в бизнеса в този момент не е, както нормално. Затова попитайте своите ръководители какви са главните цели пред компанията на момента, поучава Сътън. Ако пък държите рула, седнете и на мира обмислете бъдещите цели на компанията.

По този метод можете да помогнете на вашия екип да разбере къде би трябвало да насочи силата си. Последното нещо, от което се нуждае един шеф в сходна обстановка, е чиновници да работят изолирано и да не знаят какво би трябвало да вършат.

Когато един екип има ясни задания, това абсолютно води до по-голяма продуктивност, а оттова - и по-голяма облага.

" Особено в изискванията на криза чиновниците се оправят най-добре, когато водачите слагат ясни задания и имат съответни упования. Дайте нужните запаси на чиновниците си, с цел да си свършат работата по-лесно и по-бързо ", показва Джим Хартер, основен академик на Gallup в ръководството и благосъстоянието на работното място.

Бъдете гъвкави

Мащабите на протичащото се в този момент удря всички по друг метод и в друго време. Предвид изключителните ограничения, даже естествените действия могат да лишават повече умствена активност от нормалното, което води до по-голяма отмалялост. А доста от служащите в този момент са изправени и пред редица други провокации, да вземем за пример домашното учебно заведение.

За чиновниците с дребни деца животът се е трансформирал в денонощен стрес-тест. Може да се наложи доста от тях да пригаждат работното си време, с цел да се съобразят със фамилните задължения по време на рецесия. Те поставят грижи за децата и интензивно следят отдалеченото образование даже по време на работа.

" Трябва да почитате фамилния статут на всеки човек и да приспособявате периодите по отношение на това. Хората работят по друго време. Трябва да сте малко по-адаптивни към това, в сравнение с в предишното ", предлага Хартер.
 Кои цифрови услуги
Кои цифрови услуги " избухват " по време на международната пандемия?

Microsoft Teams регистрира 775% растеж на потребителите в Италия за месец

Задайте позитивен звук

Когато милиони хора по света внезапно остават без работа, а никой и не подозира какъв брой още могат да изгубят работните си места, припомнете на себе си, както и на вашия екип, че каквито и да са неволите на хората при режим на работа от у дома, вие всички имате същински шанс, че въпреки всичко можете да работите и да получавате заплащане.

Също по този начин може да се окаже потребно да предизвиквате срещи със чиновниците си и другарски да ги попитате по какъв начин се усещат и по какъв начин мислят, че се оправят със отговорностите си в изключителната обстановка.

Признавайте и поощрявайте добре свършената работа на чиновници си, като в същото време продължите да им помагате да мислят за своето кариерно развиване, споделя Хартер. Макар и да се почувствате недостъпни за другите, защото не сте на едно и също работно място, може да импровизирате - може да извършите график за самостоятелни онлайн срещи с всеки член на екипа.
 Доколко работата от у дома оказва помощ против разпространяването на вируси?
Доколко работата от у дома оказва помощ против разпространяването на вируси?

Всеки може да има личен дребен принос за намаление болестта

Търсете измежду чиновници си признаци на стрес и терзание

Криза визира всички. Все повече членове на фамилии губят работа си. В същото време от ден на ден хората се оказват в неприятната обстановка да познават някого, който е умрял от ковид.

И до момента в който някои съумяват да се оправят с тези компликации, то други одобряват действителността по-трудно. Това води до стрес, който може да се забележи на база някои признаци.

Такъв симптом да вземем за пример може да бъде по-зачестената приложимост на алкохол, белези за използването на опиати и други. Понякога това се вижда в мощна демотивация и липса на разпоредителност и интензивност като цяло. Друг хора пък неумишлено стартират да бъдат по-черногледи или нападателни.

Мениджърите в този момент би трябвало да се ангажират с тези признаци на подчинените си по-съзнателно, в сравнение с преди. А когато мениджърите демонстрират угриженост, чиновниците осъзнават загрижеността, което може да им помогне в тези сложни моменти, споделя Том Милър, изпълнителен шеф на компанията за ръководство на риска ClearForce.

Добре е работодателите от време на време, само че и тактично, да припомнят на членовете на екипа, че могат да получат помощ - от психолог, финансов консултант и други съвещания.

НО! Ако усещате, че някой вътрешно се бори, бъдете изключително деликатни. Това би разрешило на служащите да схванат, че се интересувате от тяхното богатство, което е сериозно в този момент. По този метод също по този начин може да предотвратите проблеми за вашата компания по-късно, защото притиснатите чиновници са по-склонни да вършат скъпи неточности, както и да стават уязвими за операция.

Погрижете се и за себе си

Не на последно място - и вие сте значими. Най-малкото, тъй като сте образец. Ръководителите би трябвало постоянно да предизвикват членовете на екипа да се грижат за себе си в разгара на тази рецесия. Но и работодателите би трябвало да вземете този съвет поради.

" Моделирайте това, което би трябвало вашият да свърши. Но също по този начин правете извършения, спазвайте работния си график, почивайте си. Дишайте. Няма неприятно в това да покажете на вашия екип, че и на вас ви е мъчно, само че и да излъчвате убеденост ", добавя Сътън.
 Можем ли да сменим специалността си с онлайн уроци, до момента в който стоим у дома поради ковид?
Можем ли да сменим специалността си с онлайн уроци, до момента в който стоим у дома поради ковид?

Всеки човек може да се научи на всичко онлайн на обичайно равнище, споделя основателят на Уча.се Дарин Маджаров в изявление за Money.bg
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР