Ако сте любители на природата и разполагате с достатъчно свободно

...
Ако сте любители на природата и разполагате с достатъчно свободно
Коментари Харесай

12 спиращи дъха влакови маршрути, които всеки трябва да види

Ако сте фенове на природата и разполагате с задоволително свободно време, пътуването с трен е един от най-хубавите способи да се насладите на живописните пейзажи.

Да се возите на железницата и да съзерцавате чудесата на природата е неповторимо прекарване. То ще ви откъсне от напрегнатото всекидневие и ще ви придвижи в един изцяло друг свят на хубост и естетика.

National Geographic Traveler избра някои от най-красивите направления по света за пътешестване с трен.

Ето кои са те:

 Снимка 311129

12: Железопътната линия от Белград до Бар превежда пасажерите през живописната природа на Западните Балкани, преминавайки през 435 моста и 254 тунела. Тя изминава дистанцията от сръбската столица до Адриатическото крайбрежие на Черна гора за към 10 часа.

 Снимка 311140

11: Няма по-добър метод да видите сърцето на Америка от Калифорния Зефир - жп линия, която се изкачва по Скалистите планини и Сиера Невада преди да се спусне към Тихоокеанското крайбрежие.

 Снимка 311139

10: Пътниците на канадските железници прекарват 3 дни, съзерцавайки златни прерийни полета, скалисти местности и кристалночисти езера, водопади и снежни върхове, както и живописни градчета, преминавайки 4500-те километра от Торонто до Ванкувър.

 Снимка 311141

Пътуващите са в допълнение облагодетелствани от обстоятелството, че вагоните са с панорамен покрив.

 Снимка 311132

9: " Роял Раджастан на колела " е първокласен курорт на борда на трен, който води пасажерите до храмовете и крепостите в Индия, в това число и до именития Тадж Махал. Освен на забавните пейзажи и забележителности, пътуващите могат да се насладят и на изцяло оборудван СПА център по време на 7-дневното пътешестване.

 Снимка 311128

8: " Ледниковият експрес " свързва 2 огромни планински курорта в швейцарските Алпи, давайки опция на пасажерите да се любуват на обиколка измежду заснежените върхове на Швейцария, планинските ливади и села, които като че ли са излезли от приказките.

 Снимка 311130

7: " Влакът до облаците " се движи по зигзагообразен маршрут през скалистите Анди от Салта, Аржентина до границата с Чили. Това е един от най-високите влакови направления в света.

 Снимка 311134

6: Пътуването с най-достъпната жп линия в Африка - " Шонгололо Експрес " включва къси спирки в естествените резервати и занаятчийските пазари в Намибия, Южна Африка и Зимбабве.

 Снимка 311133

5: Транссибирската железница обезпечава 14-дневна екскурзия из необятната Русия, пътувайки от столицата Москва до Владивосток в Далечния Изток. Тя минава през обширни пасища и около най-дълбокото езеро на Земята - Байкал.

 Снимка 311131

4: " Ган " превежда пасажерите през огненo аления център на Австралия, давайки опция да се видят неповторими места и естествени пейзажи, до които не може да се стигне с различен превоз.

 Снимка 311138

3: Вековният " Ориент Експрес " придвижва пасажерите в златния век на железопътното пътешестване с четирите си публични вечери и елитна атмосфера. Той е същинска класика в пътуването с трен и стига от Лондон до Венеция за 2 дни.

 Снимка 311137

2: " ТранзАлпин " дава опция на пасажерите да се насладят на спираши дъха гледки - вдъхновяващи равнини, редуващи се с глетчери и скалисти планини сред Крайстчърч и Греймут в Нова Зеландия. Железницата изминава 224-те километра за по-малко от 5 часа.

 Снимка 311142

1: " Белмонд Гранд Хибърниан " ще ви придвижи в " блестящия свят на задоволеността ", присъщ за провинцията в Ирландия. Неговите уютни вагони оферират невероятни гледки към живописната и очарователна природа на Изумрудения остров. Древните митове дебнат на всяка крачка, а луксът, елитната кухня и обслужване допълват насладата от прекарването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР