Ако сте любители на млечните храни, колко често ги консумирате?

...
Ако сте любители на млечните храни, колко често ги консумирате?
Коментари Харесай

5 странични ефекта на млечните продукти

Ако сте фенове на млечните храни, какъв брой постоянно ги консумирате? Лактозната нетърпимост е нещо, за което всички сме чували, само че честата консумация на млечни артикули може да аргументи и други здравословни неразположения и проблеми, като:

Хронично инфектиране

Млечните артикули спадат към групата на по този начин наречените мощно киселинни храни, макар че съдържат огромни количества на минерала калций, който работи като алкален сътрудник. Млякото да вземем за пример е богато на натурални киселини, които могат да причинят струпване на калциеви отлагания и евентуално да провокират артрит и хронично инфектиране.

Ако желаете да поддържате костите си здрави, консумирайте млечни артикули, само че в умерени количества, като може да добавите към менюто си храни като зеле, бадеми, смокини, които способстват за положителното здраве на костите без да провокират сходни възпаления.

Ускоряване процеса на стареене

Млечните артикули са ни обичани, само че са едни от най-трудните за храносмилане. Усещате ли се някак с по-малко сила след потреблението им? Според някои изследвания има връзка сред честата им консумация, развиването на ракови болести и ускорение процеса на стареене.

Помислете за свежите плодове, зеленчуци, ядки, семена, бобовите растения и здравословни мазнини. Тези потребни храни са богати на растителни протеини, предизвикват здравето на кожата и косата, оказват помощ ни да запазим младежкия си тип за по-дълго време.

Влошаване положението на кожата

До огромна степен здравето на нашата кожа се дефинира от храната, която консумираме. Защо? Защото като максимален орган в човешкото тяло, тя е знак за това какъв брой здрав е организмът като цяло.

Ако нещо не е както би трябвало, в случай че нещо ѝ е в остатък, тя ще се опита да го отстрани. Когато консумирате прекомерно постоянно млечни артикули, кожата нормално се омазнява повече, допустимо е да се появи акне, да стане по-зачервена, да бъде вяла, да ѝ липсва искра.

Много хора виждат големи усъвършенствания във типа на кожата си през първите няколко дни без млечни артикули. Това е по този начин, тъй като вътрешността на тялото може по-добре да се прочисти и кожата не е оставена сама да прави цялата тази работа (особено, когато черният дроб и храносмилателната система не се оправят добре с обработката на млечните продукти).

Хронични храносмилателни проблеми

Как се усеща храносмилателната ви система след потреблението на млечни артикули? Знаете ли че честата им консумация може да аргументи някои увреждания на червата, като синдром на пропускливите вътрешности, което може да докара до автоимунни болести и други проблеми с течение на времето.

Не подценявайте храносмилателните разстройства като отичане на корема, запек, диария. Някои храносмилателни системи работят по-добре с по-малко количество или без млечни артикули.

Рискът от ракови болести се усилва

Освен влошеното положение на кожата и храносмилателната система, открито е, че честата консумация на млечни артикули може да способства за развиването на рак на простатата, гърдата, тестисите и дебелото черво. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР