Ако сте женен или във сериозна връзка това намалява риска

...
Ако сте женен или във сериозна връзка това намалява риска
Коментари Харесай

Бързо влезте във връзка, оказва се, че тя намалява риска от...

Ако сте женен или във сериозна връзка това понижава риска от насърчаване на деменция близо два пъти, откри ново проучване. Вероятната причина за това е, че в този тип отношение има спомагателна отбрана срещу депресията, считат учените, написа Obekti.bg, базирайки се на Psy Blog.
Депресията е добре прочут рисков фактор за развиване на деменция по-късно в живота. Проф. Ееф Хогервост, който е водел проучването, изяснява по какъв начин в действителност повода може да се сведе просто до един по-здравословен метод на живот във постоянна връзка.

“Предишни проучвания откриха, че женените мъже водят по-здравословен метод на живот от ергените. При тях диетата е по-здравословна, използват по-малко алкохол, пушат по-малко и посещават по-рано и по-често здравословни услуги”.

И това е забавно: Черешите пазят от хипертония, вишните са потребни при анемия - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

“Друго пояснение може да е в това, че женените двойки се пробват да се оправят със признаците на деменция сами и за по-дълго време, преди да се включат здравословните услуги и здравното отнасяне на проблема”, добавя той.

Изследването е траяло 6 години и е проследило 6677 души на възраст сред 52 и 90 години, с цел да изследва връзката сред околните връзки в двойките и заболяването на Алцхаймер.

Резултатите са посочили, че качеството на връзката е било по-важно за предпазването на хората против насърчаване на деменция, в сравнение с броя на връзките. “Ергените и въобще хората, които живеят сами се нуждаят от помощ, с цел да се оправят със своите признаци по-рано от останалите. Ако не сте женен това съвсем удвоява риска от насърчаване на деменция. От друга страна, да сте във сериозна връзка единствено по себе си понижава риска с 60%. Не сме открили непосредствено, че обществената изолираност усилва риска, само че чувството за самотност го е нараснало с 44%”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР