Ако сте израснали с емоционално незрял и егоцентричен родител, вероятно

...
Ако сте израснали с емоционално незрял и егоцентричен родител, вероятно
Коментари Харесай

"Порасналите деца на емоционално незрели родители" от Линдзи Гибсън

Ако сте израснали с прочувствено неузрял и тесногръд родител, евентуално у вас са се натрупали яд и самота; чувство, че сте предадени и изоставени. Може би си спомняте детството като време, в което възприятията
ви са били пренебрегнати, а отговорностите, които сте поемали, са били несъразмерни за годините ви. Тук ще научите по какъв начин да излекувате раните си и да продължите напред. Така стартира представянето на книгата на Линдзи Гибсън " Порасналите деца на прочувствено незрели родители ".

Американката Линдзи Гибсън е клинична психоложка и лекар по логика на психиката с дългогодишна процедура като терапевт. В най-новата си книга " Порасналите деца на прочувствено незрели родители ", която излезе на български единствено преди седмица, Гибсън съумява да сплоти знанията с персоналния опит от работата си с хора. Авторката демонстрира какъв брой пагубно може да бъде върху децата държанието на родители, които са прочувствено незрели. Опасността идва най-много от обстоятелството, че те им предават невротични модели и нанасят провали, които надвишават границите на прочувствения живот и може да обиден когнитивното развиване.

Важното е, че методът на доктор Гибсън е ориентиран към търсенето на решение, надлежно дава механизми и за справяне, в случай че някой от читателите открие сходства сред описаните проблеми и личното си детство. Според нея има метод за превъзмогване на болката и несигурността, които преследват доста хора цялостен живот. Книгата предлага опция на читателите да схванат повода за сложните взаимоотношения с родителите си, оказва помощ им да открият надзор над реакциите си по отношение на тях и да се опитат да заобикалят нови разочарования.

Издателство " Изток-Запад ", превод от британски език Ина Димитрова, цена 17 лева
Читателите на " Дневник " могат да поръчат книгата с 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10 тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР