Ако сте гледали филма Терминатор, може би знаете, че там

...
Ако сте гледали филма Терминатор, може би знаете, че там
Коментари Харесай

Денят на страшния съд

Ако сте гледали кино лентата " Терминатор ", може би знаете, че там 29 август беше " Денят на страшния съд ". Вчера и на стадион " Българска войска " беше същият ден.

29 август - денят, в който ЦСКА победи тима от Бистрица с 2:1 и хвърли в възторг цялата обединена " алена " България. Привържениците на " армейците " са единствените, които могат да съхраняват полезностите на най-великия български тим и нощес за следващ път демонстрираха и потвърдиха, че ЦСКА е обединен, единен, едниствен и така нататък!
 ЦСКА против противника от през вчерашния ден: 4 победи от 6 мача, 11:6 голова разлика
ЦСКА против противника от през вчерашния ден: 4 победи от 6 мача, 11:6 голова разлика

Лице в лице

Феновете на ЦСКА опазиха любовта си, а футболистите на терена им донесоха изключителна наслада и незабравими моменти. Това е футболът. Носи огромни страсти и пристрастености. Отборът от Бистрица има зад себе си единствено пари, а ЦСКА има любовта на хиляди... стотици хиляди, милиони почитатели от цялата страна.

Тази късна августовска нощ беше доста значима за " армейците ". Може би единствено тези които са били на стадиона са съумели да усетят, с всичките си сетива. Тъжно е, че играчи, които са дали доста на клуба, бяха хулени и обиждани, само че за създалата се обстановка не са отговорни последователите, а самите някогашни футболисти на ЦСКА.

Те настояват, че желаят " единство ", само че сеят разцепление. Единственият метод това да спре... е тимът от Бистрица да изчезне от футболната карта или да си смени името. Или въобще да не претендира, че е ЦСКА и да си преписва историята на клуба. ЦСКА - който съумя да извоюва своята еднаквост с помощта на почитателите си, а и на притежателите на клуба - Гриша Ганчев, Юлиан Инджов и Христо Стоичков.
 Обединен, обединен, единствен... Такъв е ЦСКА и всички още веднъж видяха това!
Обединен, обединен, единствен... Такъв е ЦСКА и всички още веднъж видяха това!

Публиката завоюва успеха - и на терена, и отвън него

Стойчо Младенов и Любо Пенев са митове на ЦСКА и това вечно ще остане по този начин. Това няма кой да им го отнеме. Както и Ради Здравков и Спас Джевизов. Това че хората в този момент ги хулят, не може да заличи това, което са създали за клуба. Това обаче няма нищо общо с идентичността на ЦСКА.

Привърженици на безконечния противник Левски се хващат за случилото се и се пробват да го изкарат все едно това не се е случвало в никакъв случай и на никое място. Явно обаче не помнят виковете си преди време против Илиан Илиев и Наско Сираков. Как съблякоха един треньор, пред погледа на Наско и по какъв начин той отсече, че повече няма да стъпи на " Герена ".

Ситуацията е деликатна. Налага се да се напомнят обикновени неща, като това, че ЦСКА е над всички. ЦСКА е построил тези митове, а не те ЦСКА. Никой няма право да слага себе си над клуба. Никой няма право да се заиграва с любовта на почитателите.
 Фенове на ЦСКА нахвърляха жълти стотинки и подправени банкноти върху звездите на Младенов и Пенев
Фенове на ЦСКА нахвърляха жълти стотинки и подправени банкноти върху звездите на Младенов и Пенев

Както и кенчета с бира

Животът продължава... ЦСКА ще го има и след 2000 години и поръчител за това са почитателите на клуба, които ще предават тази обич на поколенията след себе си. А тези, които играят на терена, са краткотрайни... и единствено от тях зависи по какъв начин ще си интерпретират нещата и дали ще са признателни, че ЦСКА ги е основали и че те самите са се наложили като значими персони в " алената " общественост. И само от тях зависи дали ще останат в сърцата на хората... или ще бъдат отхвърлени.

ЦСКА ще има още хиляди разтърсвания, наслади и незабравими мачове, като да вземем за пример този нощес и скорошните борби с Базел. Но " Денят на страшния съд " беше през вчерашния ден. Привържениците на клуба не оставиха никакво подозрение, че ЦСКА е един, постоянно ще бъде един и почитателите постоянно ще бъдат зад тима си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР