Ако сте фенове на НХЛ няма как да не следите

...
Ако сте фенове на НХЛ няма как да не следите
Коментари Харесай

Неудачниците с коефициент 1:500, които са на крачка от супер сензацията в НХЛ

Ако сте почитатели на НХЛ няма по какъв начин да не следите невероятната история, която придобива все по-сериозни размери през този сезон. А даже да не сте, сигурно ще ви бъде забавно да разберете по тази причина, което се случва.

Защото един тим от "неудачници ", "ненужни ", "отхвърлени " и още сходни избрания, е на край за Купа Стенли. Отбор, който играе своя дебютен сезон в хокейната лига на Съединени американски щати и Канада. Отбор, чиито шансове за купата преди началото на сезона бяха избрани от букмейкърите за 1:500. Отбор, чието име е Вегас Голдън Найтс.

"Златните рицари " реализираха триумф с 4:1 победи над Уинипег Джетс, с което се трансфораха в първия нов тим от 50 години насам, който доближава до финалите за Купа Стенли в първия си сезон.

"Рицарите " в действителност са първият огромен професионален тим от Лас Вегас, а мястото в НХЛ получиха през юни 2016, откакто притежателят Бил Фоли заплати 500 милиона $ такса за включване в лигата.

Целият сезон на отбора е придружен от един ужасяващ миг. На 1 октомври 2017 стрелец откри пукотевица на концерт в Лас Вегас, убивайки 58 души и ранявайки 489.

5 дни по-късно Голдън Найтс завоюва първия си мач в НХЛ. "Това значи доста за нас. Затова играем цялостен сезон ", споделя бранителят Дерик Енгеланд. "След 1 октомври, тези първи мачове, искаш да играеш за своя град, за хората, които са потърпевши от това. Да създадем този поход, да спечелим този конфликт и да продължим, за нас е ужасно, само че всичко се връща към града и потърпевшите хора. "

Вратарят Марк-Андре Флюри прибавя: "Мисля, че като тим не можем да излекуваме никого. Ако най-малко малко сме съумели да променим мислите през тези първи седмици и през сезона, карайки хората да са горди, да се радват за него, значи сме съумели да дадем малко на Вегас. "

А всичко това се случи с тим, формиран от хокеисти, отхвърлени от някогашните им клубове. Вегас ги притегли през по този начин наречения "драфт за уголемение ", включващ ненужните състезатели.

Същата бе ориста и на треньора Жерар Галан. През предишния сезон той бе уволнен от Флорида Пантърс след загуба като посетители като даже му се е наложило самичък да си повика такси до летището.

"Всеки получи нов късмет и опция тук ", споделя нападателят Джеймс Нийл. "Галант дава опция и ти разрешава да работиш. Той просто е положителен, съвършеният треньор за нашата група. "

И до момента в който Вегас е на финала, противникът там към момента не е прочут. Той ще бъде избран в съдбоносен седми мач сред Тампа Бей Лайтнинг и Вашингтон Кепитълс. Мачът е в четвъртък от 3 часа през нощта българско време и може да бъде гледан по MAX SPORT 2. В каналите на MAX SPORT ще се излъчват и дуелите от финалите за Купа Стенли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР